Deel dit artikel
-

Stoneroos nu onderdeel van NEP

Facilitair omroepbedrijf NEP The Netherlands (NEP), voorheen Dutchview, neemt Stoneroos over. Met de overname is Stoneroos per direct onderdeel van NEP.

Stoneroos, opgericht in 2001 door Annelies Kaptein, is een innovatief technologiebedrijf uit Hilversum, dat interactieve TV applicaties (OTTNOW!) en content discovery diensten ontwikkelt. Deze diensten verrijken tv-producties met metadata en content.

Het bedrijf begon ooit met pilotprojecten op de settopboxen van Casema en UPC (nu Ziggo) en programma’s zoals Nationale Nieuwsquiz; Stand.nl, WillemWever en Zo vader Zo zoon. Ook werd veel expertise opgebouwd met iFanzy, gepersonaliseerde tv-gidsen voor web, iOS en Android. Stoneroos heeft 18 ervaren ontwerpers en ontwikkelaars in dienst.

Door deze overname kan NEP zich ook meer richten op interactieve internetdiensten en kan ook Stoneroos zich een nog sterkere positie verwerven in de markt.

Stoneroos zal de komende periode nog onder eigen naam opereren en communiceren, maar op een nader te bepalen moment overgaan in NEP Media Solutions, waarbij de naam Stoneroos en bijbehorende merkidentiteit komen te vervallen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond