Deel dit artikel
-

Stoplicht-app versnelt doorstroom van ziekenhuis naar thuiszorg

Een nieuwe app, ontwikkeld door E-sites uit Breda, moet de smeerolie worden in de transfer van patiënten van ziekenhuis naar thuiszorg. De eerste ervaringen laten zien dat gebruikers in de zorg er dagelijks een half tot heel uur meer besparen.

Het concept is eenvoudig: thuiszorgorganisaties geven per dagdeel aan of ze ruimte hebben voor nieuwe patiënten die uit het ziekenuis komen. Geven ze groen, dan vertellen ze de transferverpleegkundige in het ziekenhuis dat er ruimte is. Bij oranje onder bepaalde voorwaarden en bij rood wordt de instantie niet getoond in de zoekopdrachten.

Na een klein jaar van bouwen en luisteren naar de markt is de Stoplicht App gisteren door E-sites gelanceerd voor landelijk gebruik. Het product is beschikbaar onder witmerk. De kosten lijken, gezien de efficiëntie die de app oplevert, overzichtelijk en voor de implementatie zijn geen complexe IT-trajecten nodig.

Afgelopen kwartalen is getest met het Amphia ziekenhuis en ongeveer een dozijn thuiszorgaanbieders in hun werkgebied. In plaats van thuiszorgorganisaties stuk voor stuk te bellen om te vragen of er plek is, wenden transferverpleegkundigen zich tot de computer. Ze hoeven enkel de postcode van de vertrekkende patiënt in te voeren en een dashboard laat zien of en waar er thuiszorgcapaciteit in de buurt is. Over de exacte behoeftes van de patiënt zegt Stoplicht App niets. Dat is aan de verpleegkundigen zelf om te bespreken en over te dragen.

Productmanager Roy Niemantsverdriet van E-sites: “De huidige toepassing is voor extramurale zorg, maar met het concept kun je meer landelijke problemen adresseren die je in de zorg tegenkomt, ook intramuraal.”

Foto: Marco Raaphorst (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond