Deel dit artikel
-

Storytel groeit tot 1,3 miljoen abonnees

De app voor luisterboeken Storytel zag het aantal abonnees met 100.000 groeien tot bijna 1,3 miljoen. De bulk daarvan bevindt zich in Scandinavië, maar het bedrijf blijft ondanks de verliezen investeren in expansie daar buiten.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Storytel eerder deze week publiceerde. Daaruit komt naar voren dat de omzet met 6,8 steeg in het tweede kwartaal tot 44,1 miljoen euro. Er lijkt geen grote opwaartse sprong zichtbaar waar andere streamingbedrijven vanwege het coronavirus dat wel deden. Mogelijk heeft dat te maken met het liberale virusbeleid.

De Europese klanten betalen gemiddeld iets meer dan elf euro per maand voor een abonnement op onbeperkte consumptie van luisterboeken.

Storytel verwacht dat er in het huidige kwartaal netto vrijwel geen nieuwe abonnees bij komen. Het bedrijf zal qua omzet ook tegen de 45 miljoen euro blijven hangen.

De winstcijfers over het tweede kwartaal moeten nog verschijnen, maar afgaande op de verdrievoudiging in het vorige kwartaal zullen de Zweden ook in het tweede kwartaal niet in het rood duiken. Enkel de winstmarge buiten Scandinavië is negatief, maar die ontwikkelt zich wel richting break-even.

In Nederland concurreert Storytel met het aanbod luisterboeken van de openbare bibliotheken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond