Deel dit artikel
-

Straks mobiel betalen bij Colruyt supermarkt

In de winkels van de Belgische Colruyt Group – waaronder OKay, Bio-Planet, Spar Retail, Dreamland en Dreambaby – kan vanaf de eerste helft van 2015 betaald worden met de smartphone. Dat heeft het bedrijf donderdag gemeld. 

Vanaf september kunnen klanten hun aankopen op de webshops Collishop, Dreamland en Dreambaby al mobiel betalen. De groep koos voor de applicatie SEQR van de Zweedse firma Seamless, onder meer door de lage transactiekosten en het hoge gebruiksgemak. Voor de afhandeling van de online transacties doet de groep een beroep op Ingenico Payment Services.

Om te betalen hoeft de klant alleen een QR-code te scannen aan de winkelkassa of op het scherm van zijn pc, laptop of tablet. Betalingen met NFC zijn eveneens mogelijk. In de eerste helft van 2015 volgen de fysieke winkels van Colruyt, OKay, Bio-Planet, Spar Retail, Dreamland en Dreambaby.

Projectverantwoordelijke Michel Van Mello zegt: ‘In een eerste fase benutten we de applicatie als mobiele betaalwijze, maar het potentieel is veel groter. Zo kunnen bedrijven ook aanbiedingen, kortingkaarten, klantenkaarten of vouchers  aan de app koppelen. Als dat massaal gebeurt, zou je op termijn kunnen gaan winkelen met alleen nog je smartphone op zak en zonder dikke portefeuille met cash, betaal- of klantenkaarten. We zijn ervan overtuigd dat er binnenkort een heel aantal banken en bedrijven gaan meedoen.’

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond