Deel dit artikel
-

eDay: Stravito wint Emerce Top 10 European Startups Award 2020

Het Zweedse Stravito is de nieuwe winnaar van de jaarlijks terugkerende Emerce Top 10 European Startups Award.

Het in 2017 gestarte bedrijf structureert en ontsluit met zijn Saas-oplossing grote hoeveelheden marktinformatie voor multinationals. En brengt geautomatiseerd interne en externe bronnen samen in een ‘consumer like’ interface. Wat werkt als een marktplaats, met aan de ene kant de insights teams (de aanbieders) en aan de andere de marketing teams (de afnemers). Na een snelle opmars onder grote retailers en fmcg-bedrijven wordt nu een bredere markt aangeboord, met nieuwe klanten als Electrolux, Carlsberg, grote telco’s en fast foodrestaurants. “We zorgen dat bedrijven van datarijk naar insights-gedreven gaan”, aldus CEO en medeoprichter Thor Olof Philogéne.

Op de tweede plek staat TrueLayer dat een platform biedt om laagdrempelig financiële apps te bouwen die kunnen connecten met bankgegevens. Om zo de ontwikkeling van de open banking-sector te versnellen.

De top volledige 10 bestaat uit:

1. Stravito (2017, SE)
Knowledge management tool

2. TrueLayer (2016, GB)
Open banking

3. ChannelEngine (2014, NL)
Marketplace integrator

4. Fraugster (2014, DE)
AI powered fraud fighters 

5. GreyParrot (2019, GB)
AI-based computer vision for waste management

6. 21Buttons (2015, S)
Social shopping platform

7. Personio (2015, DE)
HR management & recruiting solution

8. Sympower (2015, EE)
Energy Management platform

9. StoryChief (2017, BEL)
Content marketing automation software

10. Dataswift (2015, GB)
Ethical data brokerage

In de paneldiscussie How To Excellerate Internationally vertelt Philogéne over de groeistrategie van zijn bedrijf en gaat hij in discussie met Jorrit Steinz (die met ChannelEngine op nummer drie staat in de lijst) en groei-expert Gernot Schwendtner. De video ervan maakt onderdeel uit van eDay – dat dit jaar grotendeels online plaatsvindt in de vorm van een collectie on demand video’s. Deze vind je hier.

De toplijst is samengesteld door de redactie van Emerce met input van VC’s, M&A-specialisten, bankiers en journalisten uit heel West-Europa. Criteria zijn: de start-up moet hun hoofdkantoor c.q. -activiteiten in Europa hebben, mogen maximaal 6 jaar oud zijn en moeten minimaal 2 miljoen euro omzet doen en/of 2 miljoen euro aan funding hebben opgehaald.

In het novembernummer van Emerce magazine (#180) staat een uitgebreid interview met Stravito’s CEO en informatie over de top vijf.

Deel dit bericht

2 Reacties

Hans

Onder die criteria vallen ongeveer een paar duizend west europese startups. Waarom dan specifiek deze 10? Het is niet alsof (al) deze startups als kool groeien.

Niels

Dank voor je reactie Hans, het zijn start-ups die als potentievol worden gezien door onze redactie en experts uit ons netwerk. Groei(mogelijkheden) is een van de criteria waar naar wordt gekeken. Ook markt, innovatie en (management)team spelen bijvoorbeeld mee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond