Deel dit artikel
-

Netflix weet schade te beperken in aanloop van ‘streaming wars’

Netflix sluit een goed kwartaal af, waarin de omzet met 31 procent groeide naar 5,2 miljard dollar en de opbrengst per gebruiker met 9 procent toenam. Onder de streep bleef 665 miljoen dollar winst over. 

In de VS nam het aantal nieuwe betaalde gebruikers echter minder hard toe dan verwacht, iets meer dan een half miljoen. In de eerste negen maanden van 2018 groeide Netflix aanzienlijk harder. Netflix is ook eerlijk over de reden: een prijsverhoging eerder dit jaar.

Dat de schade beperkt bleef kwam deels door het succes van de retro sci-fi serie Stranger Things, die door 64 miljoen mensen werd bekeken.

Internationaal kwamen er 6,3 miljoen nieuwe gebruikers bij, tegen 5,1 miljoen een jaar geleden. Het totaal aantal gebruikers bedraagt nu 158 miljoen.

CNBC noemt het het laatste kwartaal van kalmte voordat de ‘streaming wars’ beginnen. Immers, zowel Apple als Disney betreden deze maand de markt voor videodiensten. Netflix erkent in een toelichting dat die concurrentie er is, maar dat Netflix al tien jaar concurreert met ‘streamers’ als Amazon en Hulu. ‘We zijn relatief klein vergeleken met lineaire tv’.

Voor het vierde kwartaal rekent Netflix op 7,6 miljoen nieuwe gebruikers, waarvan 600.000 in de VS.

Netflix luidt als altijd het Amerikaanse cijferseizoen in. In de komende weken publiceren Alphabet, Apple, Facebook, Twitter, Snap en andere inernetbedrijven hun cijfers over het derde kwartaal.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond