Deel dit artikel
-

Streamingdienst voor online lezen Magboox wijzigt naam in Cliffer

De Nederlandse streamingdienst voor online lezen Magboox wijzigt zijn naam in het meer eigentijdse Cliffer. Dit als onderdeel van de nieuwe groeistrategie van directie en aandeelhouders.

Tegen betaling van een vast maandelijks bedrag krijgen de gebruikers onbeperkte toegang tot boeken, diverse tijdschriften en audioboeken.

Inmiddels heeft Cliffer met vrijwel alle grote Nederlandse uitgevers afspraken gemaakt over deelname.

Het platform, ontwikkeld op de TU/e Campus in Eindhoven, staat naar eigen zeggen op het punt met een aantal grote partijen ‘strategische allianties’ aan te gaan, gericht op versnelde groei van het aantal gebruikers. Tevens start een marketingcampagne.

Inmiddels werkt ook voormalig content-director van VodafoneZiggo William Linders mee aan de verdere uitbouw van Cliffer.

Push2Tablet uit Baarn, dat een platform bedacht waarmee tijdschriften en boeken op iPad en mobiele telefoon gekocht en gelezen kunnen worden, is inmiddels failliet, zo heeft Bright achterhaald.

Zo werkte Push2Tablet in 2013 samen met boekhandelsketen Bruna aan Tablisto, een app waar klanten boeken en tijdschriften konden downloaden. Twee jaar later begonnen het technologiebedrijf en de boekenwinkel hun app Bliyoo, waar mensen voor 14,95 euro per maand onbeperkt boeken en tijdschriften konden lezen.

Foto Cliffer

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond