Deel dit artikel
-

Streep door Cannes Lion 2020

Het reclame- en marketingfestival Cannes Lion, dat al van juni naar oktober was verplaatst, gaat dit jaar niet door. De organisatie meldt dat het evenement pas weer in juni 2021 wordt gehouden.

De organisatie schat in dat de sector de komende maanden alle aandacht moet gaan richten op overleven en ook in oktober veel mensen wegblijven. Directeur Simon Cook zegt dat ‘we allemaal uitkijken naar een meer positieve tijd’.

Het is nog maar een paar weken geleden dat de organisatie aankondigde naar oktober te verhuizen. Voor het eerst zouden Amazon en Netflix prestaties geven, naast Microsofts Kathleen Hall, Procter & Gambles Marc Pritchard en Burger Kings Fernando Machado.

Cannes Lions wordt ook wel de jaarlijkse hoogmis van de internationale reclame genoemd, waar ook veel Nederlanders op afkomen. De Nederlandse vertegenwoordigers van Cannes Lions zijn de Orange Lions. Vorig jaar stuurde Orange Lions veertien Young Lions naar Cannes voor de Young Lions Competition.

Het Duitse marketingcongres DMEXCO (23 en 24 september) gaat vooralsnog door. Het congres meent dat het een belangrijke rol kan spelen in een post-corona tijdperk. Productie, verkoop en communicatie gaan veranderen. Wel erkent de organisatie dat ontwikkelingen rond het coronavirus moeilijk te voorspellen zijn en men afhankelijk is van maatregelen die de Duitse overheid dicteert.

Microsoft heeft inmiddels besloten om in 2020 geen fysieke evenementen meer te houden, wel virtuele.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond