Deel dit artikel
-

Strenge regels voor click & collect

Niet-essentiële winkels mogen vanaf 10 februari beperkt weer open. Klanten kunnen dan bestellingen afhalen die ze online of telefonisch hebben gedaan, maar ze moeten dan wel minimaal vier uur wachten om ‘funshopping’ te voorkomen.

Ook mogen klanten niet in de winkel komen, het ophalen moet dus ‘buiten de deur’ plaatsvinden. Ophalen mag ook niet met meerdere personen.

Verder blijven de basisregels gelden zoals de 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten.

Al sinds de winkels in december dicht moesten, riepen leden van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND), de brancheorganisatie voor grotere non-food winkelformules, het kabinet op om click en collect mogelijk te maken.

Click en collect mag in alle landen in Europa tijdens een lockdown. Winkeliers gaan hier geen winst op maken en het is ook niet de oplossing voor de problemen, zegt de RND. ‘Daarvoor moeten we echt weer open kunnen. Maar het is een hoopvolle eerste stap’.

In feite is het geen verruiming maar, binnen kaders, het corrigeren van een ‘te ver doorgevoerde lockdown-regel’, aldus RND.

Koninklijke Horeca Nederland is naar zeggen zeggen uitermate teleurgesteld in de gepresenteerde routekaart van het kabinet. In alle fasen blijft het overgrote deel van de horeca vrijwel op slot, ‘clubs & discotheken zijn door het kabinet vanavond feitelijk failliet verklaard’. Volstrekt onwerkbaar en een doodvonnis voor het merendeel van de horeca, stelt de vereniging.

Deel dit bericht

3 Reacties

Renata - Home

Ben er blij mee hoor, maar waarom niet gewoon online betalen meteen, dan zijn de rijen ook niet zo lang

Wilma

Gelukkig ben er erg blij mee.

Eliza

Wat een onzin dit! Supermarkten totaal geen beperkingen qua klanten en massaal druk. Ook bij de kruidvat vindt je speelgoed en kleding en andere niet essentiele artikelen. Dat kan allemaal wel maar de andere winkels dichthouden voor publiek? Getuigd van het feit dat we totaal niet weten wat we aan het doen zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond