Deel dit artikel
-

Stripe sluit globale deals met Alipay en Wechat Pay

Stripe integreert de diensten van Alipay en Wechat Pay in zijn portfolio waardoor zijn klanten, webwinkeliers, betalingen kunnen gaan ontvangen van honderden miljoenen Chinezen.

Daarnaast heeft Stripe een kantoor geopend in Hong Kong, waardoor webwinkels die de Amerikaanse betaaldienst gebruiken geen valuta meer hoeven om te wisselen. Dat maakte Stripe eerder vandaag bekend.

De grootste impact zal komen van de distributieovereenkomsten met Alipay en Wechat Pay. Dat zijn in China twee grote, veelgebruikte digitale betaaldiensten. Samen hebben ze een marktaandeel van 92 procent op de markt voor van de mobiele portemonnees. Door met Stripe te koppelen openen deze twee betaalbedrijven de commerciële deuren voor buitenlandse e-commercepartijen. Zij kunnen immers lokale, in China bekende betaalopties gaan aanbieden via Stripe.

Foto: John Ragai (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Fons Tuinstra - China Speakers Bureau

Helemaal snappen doe ik de financiële paragraaf niet, ook niet als ik heb persbericht lees. De meeste Chinezen doen hun zaken in de Renminbi, ook wel de Chinese yuan genoemd. In Hong Kong betalen inwoners met de HK dollar, terwijl ook de US dollar veel wordt gebruikt. Terwijl veel voor Hong Kong valt te zeggen als vestigingsplaats, is het mij onduidelijk hoe het (legale of illegale) traject in valuta gaat, net nu het Chinese vasteland redelijk kopschuw is waar het om internationale transacties gaat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond