Deel dit artikel
-

Student bouwt succesvolle brillenwinkel in 4 weken

“Ik ben een maand geleden begonnen en het gaat erg hard. Binnenkort zit ik ook bij Carlo & Irene in Life4You”. Student Sebastiaan Smits stuitte in een Amerikaanse advertentie op houten en bamboe brilmonturen. Een paar weken later is hij een van de grootste verkopers in Nederland.

“De meeste tijd ben ik voor Wooden Made bezig met marketing, nieuwe kanalen aanboren en de producten tentoonstellen. Zo liggen de brillen nu ook in Huis ter Duin. Het gaat erom het product zo goed mogelijk zichtbaar te maken.”

Smits is bezig met afstuderen aan de TU in Eindhoven en was bezig met supply chain management. “Ik kwam een Amerikaanse advertentie tegen met houten en bamboe-brillen”, heel hip op dit moment. “In Nederland worden daar prijzen van honderd euro voor gevraagd en ik dacht dat dat wel goedkoper kon. Na onderzoek en testen met verschillende leveranciers bleek dat dat inderdaad kon. Ik ging in zee met een Chinese leverancier.”

In het verleden exploiteerde de jonge ondernemer hobbymatig al een paar webwinkeltjes, inmiddels verkocht, waarmee hij ervaring opdeed met e-commerce en marketing. Hij kon snel een winkel bouwen en vanwege minimale concurrentie hoog in de zoekresultaten landen.

Iedere week ontvangt Smits op zijn studentenkamer vanuit China een doos met honderd brillen. “Vier à vijf weken geleden ben ik begonnen en doe nu tien orders per dag.”

Een strategie of uitgeschreven bedrijfsplan heeft de ondernemer niet. De ruwe schets van de toekomst laat meer brillen in meer seizoenen zien en afzetkanalen in andere landen. “Er liggen nog zo veel mogelijkheden voor de toekomst.”

Deel dit bericht

21 Reacties

Jochem

Leuk artikel! Een slimme & snelle ondernemer! Wel zal Sebastiaan er wat extra concurrentie kunnen bijkrijgen 🙂

Ps. Als je op thefancy.com naar ‘wooden’ zoekt vind je veel mogelijke uitbreidingen van het assortiment 🙂

Bart Schoonenberg

kan aan mij liggen, maar zijn die dingen niet zooo 2012?

Sander

Leuk idee en volgens mij zeker nog upcoming. Wel is het niet uniek als je even (ook in de NL) zoekresultaten kijkt. Lijkt me met name goed vermarkt door deze ondernemer.

Maarten

Geweldig ! Veel succes Sebastiaan. Leuk om te lezen dat iemand vanuit het “niets” zo ineens wat opzet.

Roel

Gaaf! Misschien een idee om een bucket aan te maken en al je verkooppunten aan toe te voegen op onze website.

Frederik Vermeire

Mooi, nog met Sebastiaan in de klas gezeten, top!

kemmie

Netjes, petje af!

Erik

Er is toch wel veel concurrentie op het moment hoor!
Wij verkopen ook houten zonnebrillen erbij en ik kan vertellen dat we toch een veelvoud van de orders verwerken die hij doet.

Woudaap

Leuke manier om zo een bij te werken tijdens je studie. Onze site is nu 2 weken online, Maar de verkoop is wel wat mager. Echter gezien het product hebben we hoop. Iemand nog sugesties voor promotie van de site of wil iemand er iets over schrijven. Graag op info(apestaart)deoorclip.nl

Z.eur

Kudos voor het getoonde ondernemerschap maar anno 2013 is het met een creditcard en sites zoals aliexpress niet zo lastig meer om je eigen webshop te beginnen.

Marcel

Leuk artikel en knap gedaan!

Dieadre

Nou bouwen is een ander verhaal hoor, er is gebruik gemaakt van een vrij prijzige kant en klare shop oplossing, namelijk http://www.shopify.com/ voor de goedkoopste oplossing betaal je al $29/ month daarmee mag je maar 100 producten presenteren en betaal je ook 2.0% transaction fee over alle verkochte producten, dus of dat nou zo slim is vraag ik me wel af. Een gemiddelde shop is namelijk gauw 5 tot 6 jaar online, waarschijnlijk was het slimmer en goedkoper om echt zelf wat te bouwen, voor de lange termijn dan.
Daarbij kun je dan ook wat meer maatwerk realiseren, en niet alleen maar groeien qua abonnementsvorm (en dus kosten).

Maarten

Leuk om te zien

Oli4B

Heel bijzonder not, heb die brillen al op zoveel plekken gezien. En 10 orders per dag daar kan hij niet eens van eten. En dan is hij de grootste verkoper van NL. Dan lijkt het mij dat je wel kan stellen dat er nauwelijks markt is voor houten brillen. Leuke mode ding, maar geen blijvertje. Hoop dat hij al bezig is met een volgend idee.

Sweet Living Shop

Erg leuk dat deze jongen een beetje de ‘American Dream’ in Nederland leeft. Als hij op deze korte termijn al 10 orders per dag doet. Proficiat!

Marc

Natuurlijk, in hoeverre is het ‘bouwen’ als je een abonnement afsluit bij Shopify, in hoeverre is dat slim (ook voor de toekomst) en is 10 orders veel of niet, dat kan je je afvragen. Hoe dan ook, ik vind het gewoon tof dat een student dit ondernemerschap laat zien en het dan ook nog redelijk snel aardig loopt. Vanaf hier kan hij evt. verder bouwen. Gewoon een mooi klein succesverhaaltje, niet meer, niet minder.

Homezy.nl

Goed gedaan hoor, dat is klasse om zo snel zoveel te bereiken. Mooi werk!

E.J. de Vries

In 4 weken is toch erg knap!

Bas Lieskamp

Leuk om te lezen! Respect voor de snelheid.

Kelly

Leuk artikel! Er komt met de dag meer concurrentie bij, ben benieuwd wat de huidige verkoopsnelheid is.

Freek van Aerle

Super netjes! 😀

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond