Deel dit artikel
-

Studenten TU Delft presenteren nieuw ontwerp hyperloop

Delft Hyperloop, een studenten Dream Team van de TU Delft, maakt naar eigen zeggen grote stappen in de richting van een schaalbaar en zwevend hyperloop systeem.

Het team presenteerde afgelopen week zijn nieuwe energie-efficiënte magnetische motor, die nog nooit eerder met industriële doeleinden is gebouwd. Ook is een koelingssysteem en een volledig zwevende pod ontwikkeld. Met deze drie innovaties hebben ze een pod ontworpen. Met dit ontwerp zullen zij meedoen aan de European Hyperloop Week in Edinburgh, Schotland, waar zij de wereldtitel opnieuw willen behalen.

De hyperloop is een nieuw transportmiddel dat de snelheid van een vliegtuig combineert met het gemak en energieconsumptie van een trein. Door dat de pod door een vacuümbuis zweeft is er geen lucht en rolweerstand en kan de pod tot wel 1000 km/h reizen. Door het gebruik van elektromagnetische voortstuwing, wordt er ook geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen.

Dit jaar is besloten een motor te bouwen die het voertuig niet vanuit de baan voortstuwt, maar zich direct op de pod bevindt. Hierdoor zitten er veel minder kostbare materialen in de baan wat ervoor zorgt dat de infrastructuur een stuk makkelijker en goedkoper te implementeren zal zijn. Om alle rolweerstand weg te nemen zal de gehele pod geen contact meer hebben met de baan. Dit wordt bereikt door het creëren van elektromagnetische velden in verticale en laterale richting van de pod.

Door al deze elektrische componenten op de pod wordt er enorm veel hitte geproduceerd, en om ervoor te zorgen dat deze hitte weg blijft van de meeste kritieke onderdelen heeft Delft Hyperloop een zogeheten hitte batterij ontworpen. In deze hitte batterij zit een type was waar alle hitte in kan worden opgeslagen zonder dat de temperatuur toeneemt. Deze oplossing lijkt misschien simpel, maar is cruciaal om onze meest complexe systemen te beschermen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Thom van Velzen

Gefeliciteerd, prachtig reultaat na heel hard werken!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond