Deel dit artikel
-

Studentenplatform StuDocu krijgt investering van 1,35 miljoen euro

De Amsterdamse EdTech startup StuDocu, in de Nederlandse markt bekend als StudeerSnel, haalt een kleine anderhalf miljoen euro groeigeld op bij Peak Capital en Point Nine Capital.

Het bedrijf maakt het mogelijk voor studenten om samenvattingen, oude tentamens en college-aantekeningen te delen. Het merendeel van de scholieren en studenten in Nederland, vierhonderdduizend van de 650 duizen, hebben een account bij StudeerSnel.

Met het venture capital willen de vier oprichters hun activiteiten in het buitenland groter gaan aanbieden. Uit de resultaten in andere taalgebieden, Duits, Engels en Spaans, leiden ze af dat er genoeg groeikansen liggen.

De ondernemers achter het Amsterdamse bedrijf vinden in Peak Capital een bedrijf dat met zijn participatie in Catawiki kennis opdeed met het snel opschalen van een consumentenplatform. Point Nine Capital, dat hiermee zijn tweede investering in Nederland doet (na Deskbookers eerder deze week), specialiseert zich al jaren in SaaS-diensten en marktplaatsen, waaronder Delivery Hero, Helpling en Zendesk.

StuDocu is gratis te gebruiken voor wie genoeg materiaal uploadt naar het systeem. Anderen betalen tussen de drie en vijf euro per maand.

Bedrijf zal zijn buitenlandse publiek gaan bedienen onder merknaam StuDocu. Vanuit Nederland zullen de op groei gerichte activiteiten worden ontplooid. Daarvoor zal eerst, met het nieuwe geld, een marketingteam worden opgetuigd.

Studeersnel ontstond aan de universiteit in Delft en werd daarna uitgerold naar andere universiteiten en hogescholen in Nederland. Daarop volgend sloten de ondernemers opleidingscentra aan waar ze geen connecties mee hadden, om hun dienst te valideren en nulmetingen te kunnen doen. Ze weten volgens Peakinvesteerder Johan van Mil nu precies hoeveel geld per universiteit erin moet voor content- en gebruikersacquisitie om de machine draaiend te krijgen.

StuDocu schrijft zware cijfers en financierde zijn activiteiten vanuit de cashflow.

Foto: Moyan Brenn (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond