Deel dit artikel
-

Studio Dumbar wordt onderdeel van Dept

Het bekende ontwerpbureau Studio Dumbar wordt onderdeel van Dept, het bedrijvennetwerk van onder meer TamTam en Expand Online en a friend of mine. “Hierdoor kunnen we het best relevant werk blijven leveren”, zegt verkopend directeur Tom Dorresteijn.

Zojuist maakte Dept bekend dat het weer een onderneming aan zijn netwerkketen heeft geregen. Studio Dumbar is opgericht in 1977 en levert met een team van 17 man diensten rondom brandidentity & design. Binnen de nieuwe constellatie blijft Studio Dumbar onder haar eigen label en eigen management opereren. Het trekt wel in bij Dept, dat eerder deze zomer verhuisde naar een grotere locatie.

Hoeveel geld met de overname gemoeid is, houden de partijen voor zich.

Dorresteijn: “We leven in een online en visueel tijdperk. Vanuit die achtergrond zitten wij vaak aan tafel bij bedrijven die beslissen hoe ze zich willen presenteren en willen bijdragen aan de wereld. Die vraag vloeit voort uit veranderprocessen die in toenemende mate digitaal zijn gestuurd.”

De directeur over het waarom van de aansluiting bij Dept: “Studio Dumbar wil niet zomaar werken maken, maar wil relevant zijn. In abstracte zin moet je je ambitie los zien van hoe je bent georganiseerd.” De aansluiting tot het Amsterdamse bureaunetwerk biedt Dorresteijn en zijn mensen de gelegenheid leidende klussen te blijven doen.

Dept is het overkoepelende merk dat eerder deze zomer werd opgericht door de oprichters van TamTam. Onder het nieuwe label vallen, naast TamTam, Expand Online, a friend of mine, Second Degree en het Engelse Building Blocks. TamTam voert sinds investeerder Waterland in 2015 instapte een Buy & Build-strategie. Er is een aantal expertises van derden verworven om een organisatie te bouwen die in Nederland maar ook Duitsland en Engeland internationale klanten kan bedienen.

Studio Dumbar werkte voor het eerst met Dept toen dat bezig was zijn identiteit te ontwikkelen. Momenteel werken de twee bedrijven samen bij een klant.

Deel dit bericht

5 Reacties

Black

gerijgd of geregen??

Erwin Boogert

Je zou zeggen het tweede ::kucht:: …

Peter

Dit is echt weer een gevalletje; wie wordt onderdeel van wat?!?
Komt vaak voor emerce

Rogier

Volgens mij is dit een gevalletje niet verder willen lezen dan de kop:

‘Het bekende ontwerpbureau Studio Dumbar wordt onderdeel van Dept, het bedrijvennetwerk van onder meer TamTam en Expand Online en a friend of mine.’

‘ Studio Dumbar is opgericht in 1977 en levert met een team van 17 man diensten rondom brandidentity & design.’

Of moet het nog duidelijker?

Erwin Boogert

Ik had het niet beter kunnen zeggen, Rogier.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond