Deel dit artikel
-

Studytube koopt Springest, haalt 30 miljoen groeigeld op

Het zakelijke online leerplatform Studytube neemt Springest over van FD Mediagroep. De acquisitie is onderdeel van het Europese groeiplan dat wordt uitgevoerd en waarvoor dertig miljoen dollar groeigeld is opgehaald.

Gisteren maakte Studytube de overname en financieringsronde bekend aan de markt. Het is niet bekend hoeveel voor opleidingsmarktplaats Springest is betaald. Dat tien jaar oude bedrijf brengt het aanbod van tal van opleidingsinstanties in beeld en laat cursisten beoordelingen plaatsen.

Homam Karimi, CEO van Studytube, zegt in een persbericht: “In 2021 is via Springest en Studytube tezamen voor vijftig miljoen euro aan leerproducten via onze marktplaatsen ingekocht. Met de overname van Springest groeit ons portfolio tot meer dan achtduizend opleiders die meer dan 250 duizend online en offline leerproducten beschikbaar hebben.”

Zijn bedrijf biedt naast een online leerplatform ook een marktplaats waar derde partijen hun online opleidingen kunnen aanbieden. Bedrijven kunnen cursussen aan hun medewerkers aanbieden op de waarop Netflix series en films aanbiedt: simpel vanuit één interface met een geraffineerde backend.

Met de overname breidt Studytube zijn aanwezigheid uit naar Duitsland, België, Scandinavië en Groot Brittannië. Studytube heeft nu meer dan 180 medewerkers, verspreid over kantoren in Amsterdam, Berlijn en Kharkiv. Binnenkort is de opening van een nieuw kantoor in Scandinavië gepland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond