Deel dit artikel
-

Subsidie voor ‘baanbrekend project’ met 6G

Odido, Hansen Technologies, TNO en de Gomibo Group krijgen subsidie van het Nationaal Groeifonds voor een ‘baanbrekend project’ dat is gericht op het introduceren van 6G in Nederland en Europa.

Het project maakt deel uit van het Future Network Services (FNS) programma. Dit initiatief heeft recent ruim 61 miljoen aan subsidie mogen ontvangen van het Nationaal Groeifonds, dat door het kabinet is ingesteld om bedrijven te ondersteunen die bijdragen aan een duurzaam verdienvermogen.

6G zal een cruciale rol spelen in de verdere digitalisering en connectiviteit van de samenleving. Hoewel de volle potentie van 5G pas in de zomer van 2024 beschikbaar is voor het grote publiek, is het belangrijk om te werken aan de introductie van 6G (verwachte livegang: 2030).

De nieuwe technologie biedt namelijk veel voordelen ten opzichte van 5G. hogere snelheid, meer capaciteit, samenwerking met slimme apparaten en heel belangrijk: energie-efficiëntie.

In de praktijk bekent dit o.a. dat augmented reality (AR) en virtual reality (VR) vloeiender verlopen, waardoor deze technologieën gebruikt kunnen worden in diverse sectoren, van gaming tot medische training.

Met 6G kunnen bijvoorbeeld enorme aantallen apparaten tegelijkertijd verbonden zijn, waardoor slimme steden nog efficiënter kunnen worden beheerd. Zo kunnen bijvoorbeeld verkeerslichten realtime verkeersinformatie ontvangen en aanpassen aan de veranderende omstandigheden, wat de doorstroming van het verkeer verbetert. Een ander voorbeeld: dankzij verbeterde energie-efficiëntie van 6G kunnen draadloze apparaten langer meegaan op een enkele lading.

6G is al volop in ontwikkeling. Toch is het op dit moment nog niet mogelijk om de technologie als dienst te verkopen aan consumenten en bedrijven. Dat is omdat het momenteel simpelweg te complex is en infrastructuren om 5G diensten met 6G aan te bieden ontbreken. Dat is waar Gomibo Platforms in beeld komt. Het platform kan een brug slaan tussen providers en eindgebruikers als het gaat om het aanbieden en afnemen van (nieuwe diensten met) 6G.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond