Deel dit artikel
-

Subsidie voor innovatieprojecten ROC van Amsterdam

Het ROC van Amsterdam krijgt subsidie voor het Centrum voor Innovatief Vakmanschap voor de creatieve industrie en het House of Logistics, een virtuele leerwerkomgeving voor studenten, docenten en experts uit het bedrijfsleven. Met de subsidies van het Regionaal Investeringsfonds en cofinanciering door bedrijfsleven en de provincie en gemeente Amsterdam kunnen de initiatieven straks worden gerealiseerd.

Het Regionaal Investeringsfonds is opgericht om innovatief beroepsonderwijs te stimuleren, waarbij onderwijs en bedrijfsleven nauw samenwerken. Voorwaarde is dat de subsidie voor twee derde wordt aangevuld door bedrijven en provincie of gemeente. Het initiatief voor House of Logistics is de enige aanvraag voor de sector logistiek die is gehonoreerd. Datzelfde geldt voor de aanvraag voor het Centrum voor Innovatief Vakmanschap voor de creatieve sector.

Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap creatieve industrie zorgt er voor dat jonge goed opgeleide vakmensen komen, die ideeën om kunnen zetten in producten en diensten. Om de aansluiting op de arbeidsmarkt te verbeteren wil het bestaande Centrum voor Innovatief vakmanschap Creatieve Industrie verder uitbouwen en verdiepen. Daartoe wil men innovatieve, lesprogramma’s ontwikkelen die voorzien in de behoefte van het bedrijfsleven en waar studenten zich bekwamen in goed geoutilleerde Talent Labs met moderne apparatuur uit hun werkveld.

De verschillende Innovatieve onderwijsprogramma’s worden uitgevoerd op creatieve hotspots in Amsterdam (de Hallen en De IJ-oever) en in Hilversum (Media park). De praktijklessen worden ingevuld door partners van het ROC van Amsterdam; United, Tolhuistuin, ID&T en House of denim waarin grote bedrijven uit de Denim branche, zoals HTNK, G-star en Hilfigger maar ook bedrijven gespecialiseerd in bijvoorbeeld wassingen, zijn verenigd.

House of Logistics wordt een virtuele leerwerkomgeving voor studenten, docenten en experts uit het bedrijfsleven. Doel is het opleiden en werven van vakmensen voor de logistieke sector in de regio Amsterdam. Er wordt gestreefd naar minder maar kwalitatief betere opleidingen. Ook verbetering van het imago van de logistieke sector maakt onderdeel van het initiatief uit.

Aan House of Logistics werken naast onderwijspartners ROC van Flevoland en het Nova College ook de gemeente Amsterdam, de provincie en bedrijven uit de luchtvaart mee, zoals Luchtvaart College Schiphol, Sectorfonds Luchtvaart en Air Cargo.

Amsterdam heeft de op een na grootste logistieke sector van Nederland, bovendien is er in de logistiek veel vraag naar vakkrachten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond