Deel dit artikel
-

SumUp start in Nederland met KPN-geld

Het mobiele betaalsysteem SumUp, een variant op Square en Payleven, gaat van start in Nederland, Duitsland en Italië. KPN is een van de eigenaren in de investeerder achter het bedrijf.

Na vier maanden van testen in Engeland en Ierland begint het team van SumUp aan de Europese uitrol van zijn dienst. Het bedrijf levert een insteekkastje dat smartphones en tablets omtovert tot volwaardige draagbare kassa’s voor ambulante ondernemers.

SumUp heeft een enige achterstand op bedrijven als Payleven en iZettle. Zij zijn al wat langer bezig om de Europese markt te bewerken met vergelijkbare diensten. In Nederland is enkel Payleven actief, met ondersteuning van Rocket Internet. Volgend jaar brengt PayPal zijn dienst Here in Nederland uit.

De lokale nieuweling rekent 2,75 procent per transactie en ondersteunt pinpassen, VISA en MasterCard.

Het Ierse bedrijf verwierf afgelopen zomer twintig miljoen dollar groeigeld van Duitse financiers. Onder hen bevindt zich het fonds Shortcut Ventures. Die investeerder ging begin dit jaar van start met KPN als een van de grote aandeelhouders en moest terloops maar noodgedwongen nog zijn naam veranderen in Shortcut Ventures, omdat de andere naam al was vergeven aan een Russische branchegenoot.

Deel dit bericht

3 Reacties

Johan

Hoe kan men hierop pinnen dan?

van deursen

hm, dead meat …
Er schijnt toevallig in Nederland al een high tech ICT bedrijfje te zijn die in samenwerking met o.a. een smartphone fabrikant aan een volwaardige biometrische payment oplossing voor in een POS of winkelomgeving werken. Da’s pas interessant!

Martijn

Volgens mij kun je met de Mastercard debit kaarten hier ook mee pinnen (naast credit card betalingen). Hiervoor heeft een winkelier dan een app nodig.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond