Deel dit artikel
-

Sunweb bovenaan in Social Travel 30

Sunweb stond ook in het afgelopen kwartaal bovenaan in de Social Travel 30. Van alle grote reisbedrijven in Nederland ging deze op social media het meest over de tong. KLM zakte van twee naar drie in de top. TUI nam diens plek over.

De reden dat Sunweb zo hoog scoort in een toch vakantieluwe periode is te vinden bij de wielersport. De touroperator is namelijk sponsor van een professionele wielerploeg die zijn naam draagt. Afgelopen najaar vond de ronde van Italië plaats en zeker de etappe van 25 oktober maakte veel tongen los. Dat reflecteert automatisch op social media.

Ook de luchthaven van Rotterdam maakte een fikse sprong in de lijst, maar niet vanwege zijn corebusiness. Rotterdam The Hague Airport kreeg eind 2020 namelijk een XL-locatie voor coronatesten en nam zijn nieuwe vertrekhal in gebruik. Qua socialmedia is de luchthaven in zekere zin zelfs een beginneling, want pas op 26 oktober werd het actief op Twitter.

De Social Travel 30 zag afgelopen kwartaal zes nieuwe partijen toetreden: Preston Palace, D-reizen, Novasol, VakantieXperts, Cheaptickets en Parkvakanties. De onderzoekers van OBI4WAN: “Opvallend veel Nederlandse vakantieparken bemachtigen een plek in de top-30 van het afgelopen kwartaal.”

Foto: doggettx (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond