Deel dit artikel
-

Sunweb Group ziet af van overname Corendon

Hoewel in juni 2019 Sunweb Group een overeenkomst heeft gesloten voor de overname van de touroperator-activiteiten van Corendon in Nederland en België en Corendon Dutch Airlines, en toezichthouder ACM akkoord is, ziet het reisbedrijf daar nu toch van af.

De reden hiervoor is dat er voor de zogenaamde long stop date niet kon worden voldaan aan de eisen om de transactie af te ronden. Sunweb Group en Corendon zullen als twee aparte bedrijven met verschillende aandeelhouders doorgaan.

‘We betreuren het om deze aankondiging te doen, aangezien Sunweb Group aanzienlijke tijd en middelen heeft geïnvesteerd om deze transactie mogelijk te maken,’ aldus Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group, in een verklaring.

In hoeverre de problemen van de reissector een rol hebben gespeeld bij dit besluit is niet duidelijk. Ten Brink erkent wel dat corona een aanzienlijke impact heeft op de hele reisindustrie.

Corendon lijkt onaangenaam verrast en spant een kort geding aan dat 23 november dient.

De ACM had geen problemen met de overname. De toezichthouder heeft gekeken naar de concurrentie op zonvakanties rondom de Middellandse Zee, vooral de zogenaamde pakketreizen. De ACM concludeert dat er na de overname voldoende concurrentie overblijft, hoewel het aantal grote touroperators teruggaat van drie naar twee. Naast Sunweb en Corendon is reisorganisatie TUI een grote concurrent en zijn er meerdere kleinere spelers die pakketreizen aanbieden.

Foto Sunweb

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond