Deel dit artikel
-

Sunweb krijgt director Intelligence

Reisorganisatie Sunweb Group krijgt een director Intelligence, een nieuw gecreëerde positie die de organisatie moeten helpen bij een strategische omslag.

Roel Wessels is vandaag begonnen in het senior leadershipteam en werkt direct onder de chief digital officer Brenda van Leeuwen. De director Intelligence was afgelopen december reeds aangesteld. Wessels was hiervoor Director Data & Insights bij OYO Vacation Homes, waar hij onder andere werkte voor het internationale platform voor verhuur van vakantiehuizen Belvilla. Voor 2016 was hij Data & Analytics Strategy Consultant bij Deloitte Consulting in Amsterdam.

“Binnen de nieuwe strategie van Sunweb Group is Intelligence een belangrijke strategische pijler”, zegt Van Leeuwen. Concreet betekent het dat de reisorganisatie fundamenteel meer met eigen data en kanalen gaat werken en twintig à dertig procent minder met Google-budget. Zo wil de top meer controle krijgen over de marketingkosten.

Update 02-02-2021 10:36: In een eerdere versie van dit verhaal stond dat Wessels een directiepositie zou bekleden. Dat is niet juist. Het betreft een managementfunctie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond