Deel dit artikel
-

Superdirect.com: ‘De top 10-producten zijn verswaren’

De top tien meest bestelde producten bij internetsupermarkt Superdirect.com bestaat uit dagverse producten. De eerste ervaringen van directeur Henk Niemandsverdriet zijn goed. Hij bereidt zich voor op uitbreiding naar de Randstad.

Eind september ging het eerste afhaalpunt van internetsuper Superdirect open in Eindhoven. De zuidelijke gemeente aarzelde minder dan andere gemeentes, want gericht op innovatieve bedrijven, en verstrekte als eerste de benodigde bouwvergunning. “We hebben geen personeel op de locaties, dus een retailvergunning is niet nodig.”

Henk Niemandsverdriet van Superdirect kijkt nu terug op ruim een maand van commerciële bedrijvigheid. “Wat ons verraste, is dat de top 10-producten versproducten zijn. Er is veel vraag naar vers. Dat kunnen we leveren omdat we met drie temperatuurzones in de uitleverpunten werken en meer snelheid in de keten hebben.” De online supermarkt, met nu vijfduizend items op de bestellijst, snijdt de retailer als tussenpersoon weg.

“Het gaat ons om gemak en flexiliteit richting de klant. Je moet kunnen bestellen, laten afleveren en verzenden wanneer je maar wil. Velen hebben een druk leven met werk, sport en kinderen en daar moeten we op aansluiten.”

Het zijn nu enkel klanten uit Eindhoven die via het web of mobiel hun orders kunnen plaatsen. In de loop van volgend jaar breidt Niemandsverdriet uit richting de Randstad. Daar kan hij de grote volumes gaan draaien. De exacte locaties noemt hij niet. Hij denkt aan een aantal van tussen de vijf en vijftien. Ook die afhaalpunten maken nog deel uit van de publieke testfase. “Daarna gaat het gas erop.” Op naar de rest van Nederland.

De Brabantse proef laat zien dat de consumenten uit Vinexwijken, want op die groep richt Superdirect zich vanwege de bereikbaarheid en de aantallen, de dienst eerst enkel gebruiken voor de weekboodschappen. “Het is een trouwe groep en ze beginnen ook een tweede keer in de week te kopen. Het zwaartepunt van de aankopen ligt op donderdag, vrijdag en zaterdag. Dat proberen we iets meer naar het begin van de week sturen met promoties.”

Over twee weken breidt de internetsuper uit met diepvriesproducten.

Vanwege een samenwerking met vervoerder DPD zijn de afhaalpunten van Superdirect niet enkel háálpunten, maar ook bréngpunten. Internetbestellingen die retour moeten naar een webwinkel kunnen ook bij de onbemande supermarkt worden afgeleverd.

Foto: epsos (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond