Deel dit artikel
-

Supermarkt Tesco: Eindeloze mogelijkheden 3D-printen

De Britse supermarktketen Tesco onderzoekt welke rol 3D-printers in de toekomst in de winkels kunnen spelen. ‘We drukken toch ook al posters en foto’s af’, klinkt de logische gedachte. ‘Waarom dan geen cadeaus en persoonlijke items?’

De onderzoeksafdeling van Tesco snuffelde eind vorige maand tijdens een studiereis in Silicon Valley aan 3D-printers. Wat doen ze, hoe ontwikkelen ze zich, wie zijn de relevante marktpartijen en wanneer wordt het interessant voor de consument? Dat zijn de vragen die het gezelschap zich constant in het achterhoofd stelde.

Onderzoeker Paul Wilkinson beschrijft op het bedrijfsblog zijn eerste indrukken. Daar komt duidelijk in naar voren, dat 3D-printers binnen afzienbare tijd best wel eens tussen de aardappelen, bami en de afhaalbalie kunnen verschijnen.

“Ik beloof niets, maar we drukken nu toch ook al foto’s en posters af? Met 3D-printers zou je kinderen hun eigen speelgoed kunnen laten ontwerpen én afdrukken. En wat als we een digitale catalogus zouden hebben van reserveonderdelen van spullen die je eerder kocht? We zouden ze voor je kunnen printen. Zodra je klaar bent met winkelen, haal je dat printje op. Je zou zelfs kapotte items kunnen meenemen naar de winkel. Wij scannen, repareren het digitaal en printen dat exemplaar weer uit.”

“3D-technologie zou een revolutie kunnen veroorzaken in de wijze waarop we naar het concept ‘winkel’ kijken.”

Foto: StevanFane (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Wouter

Zal binnenkort ook wel bij de betere repro te bewonderen zijn.

Erik

In Haarlem heb je ook een 3D print winkel waar een Ultimaker staat en waar je langs kan om op te printen. Ook is het mogelijk om via 3Dhubs.Com je print te laten maken bij jou in de buurt. Er zijn veel hubs in Nederland!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond