Deel dit artikel
-

Supermarkten willen per drone bezorgen

Grote supermarktketens zien brood in het bezorgen van boodschappen per drone. Na Walmart gaat ook het Britse Tesco experimenteren. 

De Amerikaanse winkelketen Walmart heeft een proef aangekondigd met dronebedrijf Flytrex. Vorige week vonden de eerste vluchten plaats in Fayetteville in North Carolina. Consumenten kunnen er kruidenierswaren en huishoudelijke artikelen uit Walmart-winkels laten bezorgen.

Walmart is overigens niet van plan om deze dienst meteen in heel de VS uit te rollen. Dat gaat mogelijk nog jaren duren. Het voelt nog steeds als een beetje science fiction, schrijft Walmart, ‘we zijn op een punt waar we steeds meer leren over de technologie en hoe we het kunnen gebruiken om het leven van onze klanten gemakkelijker te maken. Neem bijvoorbeeld onze experimenten met autonome voertuigen Gatik, Ford en Nuro. Ook daardoor hebben we meer inzicht gekregen.’

Ook de Britse supermarktketen Tesco overweegt met drones te gaan leveren.

In oktober begint Tesco met proefleveringen door drones. Dat moet in Ierland gebeuren, omdat partner Manna daar een licentie heeft om te vliegen.

Tesco wil drones inzetten voor snelle bezorging van slechts een paar kruidenierswaren. Bezorging binnen 30 minuten tot een uur zou mogelijk moeten zijn.

Van de Amerikaanse toezichthouder Federal Aviation Administration (FAA) mag ook Amazon met zijn autonome bezorgdrones de eerste commerciële leveringsproeven starten, vermoedelijk in het noordwesten van de VS. Amazon testte al langer in het Verenigd Koninkrijk.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reacties

Willem - Active Vision

Haha, doe mij maar 3 blikken soep + de standaard boodschappen en een kratje bier en paar flessen wijn.
Ben benieuwd waar de drone de boodschappen gaat neerzetten.
Drones zijn behoorlijk luidruchtig als er 25 kilo aan komt te hangen. En ook vrij zwaar om op je kop te krijgen. Komt op mij nog steeds over als fake news omdat het volkomen irrealistisch is. Mensen loeren op verdienmodellen en zien kans met een mooi verhaal geld op te halen. Walmart laat zien hoe cool ze wel niet zijn, net zoals Google dat altijd doet. Maar ondertussen zijn het gewoon roofbedrijven met een mooi verhaal als dekmantel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond