Deel dit artikel
-

Superveilige Blackphone biedt geen garantie tegen hacks

Het toestel draait op PrivatOS, een aangepaste versie van Android, en werkt met speciale apps. De Blackphone moet de veiligste smartphone ter wereld worden, zo belooft maker Silent Circle, die een bescheiden stand heeft op MWC in Barcelona. KPN wordt de eerste mobiele aanbieder die de smartphone op de markt brengt. 

Op het eerste gezicht is het een normale smartphone, met 4,7 inch HD-scherm, een 2 GHz quadcore-processor en 2 GB RAM geheugen. Je kunt er ook gewoon mee bellen en internetten, desgewenst via 4G.

Het bijzondere zit hem in de veilige toepassingen. Er draaien speciale beveiligde apps op, die zo weinig mogelijk data delen. Een van die apps is Silent Phone, voor beveiligde VoiP-gesprekken. De Blackphone schakelt ook automatisch de WiFi-verbinding uit als iemand het thuis- of kantoornetwerk verlaat. Overigens moet het bedrijf wel toegeven dat de veiligheid niet voor honderd procent gegarandeerd kan worden. CEO Mike Janke houdt er rekening mee dat hackers zullen proberen het toestel te kraken en daarin mogelijk zullen slagen.

Het toestel is gebouwd door het Spaanse Geeksphone, bekend van de Revolution die Firefox OS en Android combineert.

Het toestel zal deze zomer als eerste in de Benelux verkrijgbaar zijn, dankzij een overeenkomst met KPN. Wat die ervoor gaat vragen is niet duidelijk, het bedrijf zelf vraagt 629 dollar. De Blackphone wordt daarnaast geleverd met een tweejarig-abonnement op beveiligde apps. De installatie van normale Android-apps is overigens gewoon mogelijk. Daarbij kan de gebruiker bepalen welke toegang die krijgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond