Deel dit artikel
-

Ook surseance voor oudste Apple webwinkel

De voorlopige surseance voor premium Apple reseller iCentre is uitgebreid naar alle winkelvestigingen, inclusief de legendarische webwinkel Mail-a-Mac. Dat blijkt uit het insolventieregister.

Mail-a-Mac is een van de oudste webwinkels voor Apple-artikelen. Gestart in 1996 als lean en mean postorderbedrijf werd het een heuse webshop, waarbij men ook nog gewoon telefonisch kon bestellen.

Bewindvoerder en directie zijn nog in gesprek met de directie van BAS Group, de grootste electronicaretailer van ons land met 190 winkels van Dixons en MyCom, zo laat iCentre is een nieuwe persverklaring weten. Tijdens de voorlopige surseance van betaling blijven de vestigingen en de webshop van iCentre open voor het publiek.

Redenen voor surseance van betaling zijn gelegen in de financiële problemen die zijn ontstaan door de onverwacht snel teruglopende verkopen als gevolg van de stagnatie in de consumentenverkopen in ons land, zo laat het bedrijf eerder deze week weten.

De webwinkels Salland en het bijbehorende Flevo van Salland Automatisering uit Raalte verkeren ook in de problemen. Beide webwinkels zijn volgens Tweakers offline gehaald. Maandag of dinsdag wordt het faillissement van Salland officieel uitgesproken.

Deel dit bericht

4 Reacties

Sander

Erg jammer, een oude webshop met goede reputatie die misschien weg valt.

Arnoud

Spijtig voor Mail-a-Mac!

Het lijkt erop dat Apple resellers het steeds moeilijker krijgen en Apple reparatie bedrijven als iPhoneWorld het steeds beter doen. Veel vaker worden oude of defecte apparaten gerepareerd, ipv nieuwe te kopen.

Jan Zandbergen

Mail-a-Mac is vermoedelijk niet de oudste Apple-webwinkel. Die eer gaat naar MacHouse in Woerden. Dat werd later de Iam Store, met vestigingen in Rotterdam en Amsterdam. Waarna de keten niet zo lang geleden opging in, jawel, iCentre.

Peter Beukers

Heel jammer dat Mail-a-mac misschien verdwijnt! iCentre heeft waarschijnlijk toch teveel last gehad van tegenvallende verkopen (en een krappe marge) en het feit dat locale iPhone en iPad reparateurs zoals Repairking reparaties buiten de garantie (zoals een gebroken scherm) voor veel lagere prijzen aanbieden en deze meestal dezelfde dag nog verhelpen in plaats van dat je je iPhone 3 weken kwijt bent via iCentre…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond