Deel dit artikel
-

SxSW doet het zonder Uber en Lyft

Techfestival SxSW doet het dit jaar zonder Uber en Lyft, wat alternatieve vervoerders de kans biedt zichzelf te profileren.

Vorig jaar besloten de twee taxi-apps om zich terug te trekken van de markt in Austin, Texas om juridische redenen. De bedrijven zouden bij wet verplicht worden om hun bestuurders zich met vingerafdruk te laten identificeren en dat vertikten ze. Uber en Lyft trokken zich terug van die markt.

Nu ruim honderdduizend belangstellenden deze en volgende week over de stad spoelen, krijgen alternatieve vervoerders de kans zichzelf te bewijzen. Misschien is dit wel een experiment in het klein waarvan de resultaten nog wel eens gevolgen op nationaal niveau kunnen hebben.

RideAustin en Fasten zijn de twee vervoerders die het meest worden genoemd, maar ook de apps Fare en InstaRyde moeten ervoor zorgen dat de bezoekers geparkeerd staan op een plek die ze niet willen.

Persbureau Bloomberg haalt cijfers aan die laten zien dat het wegvallen van Uber en Lyft geen dramatische gevolgen voor Austin heeft gehad. De vervoerscapaciteit van professionele chauffeurs zou hooguit dertien procent zijn gedaald. Vorig jaar waren er tijdens SxSW tienduizend bestuurders op pad. Dit jaar, zo laten cijfers registratiecijfers van de gemeente zien, zijn er 7.077 geregistreerde bestuurders.

*) Al het nieuws en achtergronden van onze experts ter plaatse lees je in ons speciale SxSW-topic.

Foto: Michelle O’Riordan (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond