Deel dit artikel
-

SXSW geannuleerd na ingrijpen burgemeester Austin

SXSW, het jaarlijkse (interactieve media)congres in Texas dat ook veel Nederlanders trekt, gaat niet door. Minder dan een week voordat het evenement zou beginnen heeft de burgemeester van Texas in verband met het coronavirus de noodtoestand uitgeroepen.

Hoewel Netflix, Apple, Amazon, Twitter, Facebook, LinkedIn, Google, Vevo, TikTok, Warner/HBO en CNN hadden afgezegd, wilde de organisatie in eerste instantie niet van wijken weten.

Er zijn geen corona-infecties in Austin, Texas of in de directe omgeving, in heel de VS zijn tot nu toe ‘slechts’ 306 gevallen gerapporteerd, maar met 400.000 internationale bezoekers achtte de burgemeester de risico’s te groot. Inwoners van Austin maakten zich zorgen en hadden zeker 50.000 handtekeningen onder een petitie tegen SXSW gezet.

De organisatie had echter als motto ‘de show must go on’ en was dan ook onaangenaam verrast door het besluit van de burgemeester. De lokale krant American-Statesman meldt dat er al bezoekers voor het congres in Austin waren gearriveerd.

De organisatie wil nu kijken of het evenement later in het jaar kan worden gehouden, maar zeker is dit allerminst. Het is onduidelijk of bezoekers hun geld terugkrijgen.

South by Southwest begon in 1987 en kent drie pijlers: interactieve media, film en muziek. Ook dit jaar had New Dutch Wave (NDW) met een delegatie Nederlandse organisaties naar South by Southwest willen afreizen. Deelnemers waren Gemeente Groningen, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam, Van Moof, Lubbers de Jong, RTLZ en Tony Chocolonely.

Na het annuleren van Google I/O, Facebook F8, GDC, TNW, Collision Toronto en het Mobile World Congress wordt er rekening mee gehouden dat ook de ontwikkelaarsconferentie van Apple wordt afgelast. Apple had nog geen data aangekondigd, maar meestal gaat het om de eerste of tweede week van juni.

Het bedrijf heeft zijn personeel in Cupertino geadviseerd om uit voorzorg thuis te blijven werken na een aanbeveling van de plaatselijke GGD Santa Clara Public Health. Deze organisatie adviseert bedrijven nu ook om geen grote evenementen te houden. Apples WWDC trekt doorgaans 5000 bezoekers.

Foto Aaron Rogosin

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond