Deel dit artikel
-

Symbid zet ontwikkelaars aan de kant

Het rommelt bij crowfundingplatform Symbid. De voltallige niet-uitvoerende raad van bestuur is begin april per direct opgestapt. Daarnaast moet Symbid zijn ontwikkelteam naar huis sturen.

Volgens het FD werd vorig jaar op een omzet van 353.000 dollar een verlies genoteerd van 2,3 miljoen dollar. Ook in 2013 en 2014 leed het bedrijf flinke verliezen.

Korstiaan Zandvliet laat in een reactie weten dat de resultaten weliswaar negatief waren, maar niet ‘verrassend voor een fintech bedrijf met zulke grote ambities’. De financiële resultaten hebben niet geleid tot het vertrek van vier van de zes leden van de Raad van Bestuur, wel een ‘verschil van inzicht’.

Niettemin ziet Zandvliet zich genoodzaakt om het ontwikkelteam naar huis te sturen. Verder verwacht men binnen afzienbare tijd een nieuwe strategie te presenteren.

Symbid begon in 2011 als een van de eerste zogenoemde aandelen crowdfundingplatformen ter wereld, met name voor MKB. In maart 2015 werd The Funding Network gelanceerd. Dat biedt ondernemers directe toegang tot verschillende vormen van financiering.

De vertrekkende leden van de raad van bestuur blijven aan als aandeelhouders.

Deel dit bericht

1 Reactie

Henny

En als Symbid nu failliet gaat, hoe zit het dan met het geld dat door “investeerders” in de verschillende initiatieven is gestoken? Als de ondernemers geen zin meer hebben om hun leningen terug te betalen of dividenden uit te keren, wie doet daar dan nog wat aan?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond