Deel dit artikel
-

Synetic en Triple met nieuw cloudplatform

Synetic uit Haarlem en Triple uit Alkmaar lanceren een nieuw, op Kubernetes gebaseerd, cloudplatform.

De bedrijven werken al een paar jaar samen in een hostingplatform, maar de nieuwe verschijningsvorm daarvan mag die naam niet meer dragen. Dat komt door de toepassing van Kubernetes, wat het meer een applicatieplatform maakt.

Het platform kan bijvoorbeeld verschillende versies van applicaties draaien en ondersteunt diverse PHP- en JavaScript-frameworks, zoals Drupal, Symfony, Node.js en Vue.js. Ook software als Redis cache, Solr en Elasticsearch zijn snel te integreren.

Kubernetes is software om applicaties te beheren en uit te rollen als ware het een blokkendoos. Containers, in jargon. Dat is anders dan reguliere hosting omdat delen van applicaties zijn te isoleren, wat minder capaciteit vergt. Deze software is ontwikkeld bij Google maar wordt onder een opensourcelicentie aangeboden.

Hostingprovider True rolt ook een eigen Kubernetes (in jargon: K8) platform uit.

Op hoger niveau vindt er een strijd plaats tussen Google, Microsoft en Amazon over de vraag welke cloudprovider de ontwikkelaar van de toekomst kan locken. Kubernetes, Azure en AWS worden ieder als aantrekkelijk platform gezien. Reden voor Amazon en Microsoft om Kubernetes in te bouwen bij AWS en Azure bouwen, als een paard van Troje voor belangstellende K8-ontwikkelaars.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sophie Wittgen - Synetic B.V.

Lees hier het uitgebreide artikel over ons state-of-the-art cloudplatform: https://synetic.nl/blog/synetic-en-triple-lanceren-hoogstaand-cloudplatform-voor-moderne-webapplicaties

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond