Deel dit artikel
-

T-Mobile introduceert mobiel tv

T-Mobile komt vanaf volgende maand met een nieuw abonnement waarbij klanten in combinatie met internet op de mobiel nu ook mobiel tv kunnen kijken. Voor 14,95 euro per maand krijgt de televisiefreak bij T-Mobile via de mobiel toegang tot Nederland 1 en 3, RTL4, SBS6 en MTV Music.

Waar KPN met MobielTV tien kanalen aanbiedt, blijft bij T-Mobile de teller voorlopig nog steken op vijf: Nederland 1 en 3, RTL4, SBS6 en MTV Music. "Dat heeft te maken met contracten die hiervoor worden afgesloten." De woordvoerder van T-Mobile wil niet uitsluiten dat het pakket wordt uitgebreid, maar kan daar nu nog niks over zeggen.

Ook extra ‘premium’ kanalen tegen betaling zoals die er zijn bij de dienst van KPN worden bij T-Mobile niet aangeboden. "T-Mobile wil al doende kijken waar er behoefte aan is en het eventueel uitbreiden", aldus de woordvoerder. Concurrent Vodafone biedt 14 kanalen aan en de mogelijkheid om voor 50 cent per 10 minuten on demand programma’s als NOS journaal, RTL nieuws en RTL Boulevard te kijken.

Hsdpa-netwerk

Het uitbreiden van het aantal kanalen moet technisch overigens geen probleem zijn. Net als Vodafone biedt ook T-Mobile nu mobiel tv aan via het hsdpa-netwerk. De voordelen boven DVB-H in MobielTV van KPN is onder meer dat het aantal kanalen niet worden begrensd door de technologie. Ook is het mogelijk om zowel live televisie als uitzendingen kunnen terugkijken op elk gewenst moment.

Vanuit consumentenpanels merkt T-Mobile dat er vraag is naar mobiel tv en het telecombedrijf ziet het dataverbruik toenemen. "Deze dienst sluit aan bij de vraag in de markt. Er was ook vraag naar videoconferencing, maar dat komt nog niet echt van de grond. Ik denk dat mobiele tv daarentegen beter zal aanslaan", aldus de woordvoerder van T-Mobile.

Het abonnement op de dienst is alleen te verkrijgen in combinatie met internet op de mobiel. Voor 14,95 euro krijgen klanten internet en kunnen ze tv kijken op hun mobiel: web’n’walk Plus aan.

Alle 3G-toestellen ondersteunen het hsdpa-netwerk en meer dan een kwart van de consumenten beschikt over een dergelijk toestel, een groep die groeiende is.

Prepaid mobiel internet

Ook voor de prepaid-klant heeft T-Mobile nieuwe ontwikkelingen. Vanaf 8 september is het mogelijk om een prepaid variant te krijgen voor mobiel breedband internet. Met de dienst laptop Prepaid betalen klanten 1 euro per Mb, tot maximaal 7 euro per dag. Wel moet hiervoor eerst een mobiel internet modem worden aangeschaft voor 99,90 euro.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sam

Er staat "Alle 3G-toestellen ondersteunen het hsdpa-netwerk". Deze zin klopt sowiezo niet omdat er vele toestellen zijn die alleen UMTS en geen HSDPA ondersteunen. Bij UMTS ligt de snelheid op maximaal 384Kbs. Dit is nooit genoeg om streaming video te bekijken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond