Deel dit artikel
-

T-Mobile verliest alleenrecht op verkoop iPhone

KPN en Vodafone mogen de iPhone 4 opnemen in hun assortiment. Hiermee verliest T-Mobile het exclusieve recht om de telefoon van Apple in Nederland te verkopen.

Ruim twee jaar na de introductie van de iPhone in Nederland lijkt er een einde te zijn gekomen aan de deal tussen T-Mobile en Apple over de verkoop van de iPhone.

KPN laat weten de iPhone aan te gaan bieden via de merken KPN, Hi en Telfort. Er wordt nog geen informatie gegeven over prijzen of wanneer het mobieltje via deze merken te verkrijgen is.

In veel landen waar de iPhone beschikbaar is, sloot Apple bij de lancering een deal met één operator voor de verkoop. Ondanks dat T-Mobile deze deal wist binnen te halen, zijn er inmiddels toch ruim 75.000 iPhones actief op het netwerk van KPN in Nederland. Zo heeft de Italiaanse prepaid iPhone bijvoorbeeld geen simlock.

Ook Vodafone mag de iPhone in Nederland gaan verkopen. "Extra omzet, dat is een lastige vraag. Het zal zeker een extra impuls geven aan de markt", aldus de woodvoerder van Vodafone.

Deel dit bericht

5 Reacties

Jan Julius

TOP helemaal geweldig, het netwerk van T-mobile is zo slecht heb zoveel problemen ermee dat ik dit alleen maar kan toejuichen. Heb een klacht ingediend 22-07-2010 en is nog steeds in 'behandeling'! Ze vertelden wel onlangs dat het week 52 allemaal opgelost moet zijn, kortom meer dan een half jaar wachten dacht het niet!

Marko van Kampen

Neeeee!!!! Net mijn abonnement verlengd voor een nieuwe iPhone. Aargh. Het is bijna schunnig zo slecht is T-Mobile. Ik woon/werk nota bene in het centrum van A'dam. Ik neem nooit, maar dan ook nooit meer een abonnement op T-Mobile, al krijg ik er 1.000 iPads bij. Wat een baggertent. De rit uitzitten en een tweede abonnement (Vodafone) nemen dan maar. Overigens heeft de G4 wel echt minder bereik dan bijv de Blackberry.

Bernard

Als je te weinig bereikt hebt, dan is dat een reden om het contract te ontbinden. T-mobile doet daar niet moeilijk over. Beetje marktonderzoek voor je iets koopt kan overigens geen kwaad.

Jan Julius

@Barnard.Ik ken T-mobile erg goed ook de organisatie, de reden zal zich doen raden. In het verleden was de ontbinding geen probleem en ik hoop nu ook niet maar bij is het misschien een uitzondering, laten we hopen. De Iphone was alleen bij T-mobile verkrijgbaar en ik als Apple man kon het toestel niet laten liggen. Dat was ruim twee jaar geleden, dus het argument marktonderzoek is hier niet van toepassing. Tevens geeft de dekkingskaart van T-mobile prima bereik aan, dat neem ik dan aan als waarheid.

Ruud

T-mobile is by far de slechtste provider van Nederland! Veel te dure abonnementen! Woon ook in Centrum Amsterdam, zodra je een pand binnen gaat heb je hier geen bereik meer! Een maand terug heb ik mijn 3G moeten uitzetten om uberhaupt te kunnen bellen! Ik gebruik mijn mobiel zakelijk met een 110e p/m bundel en kreeg een schamele vergoeding van 17 euro! Een maand niet bereikbaar en geenInet!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond