Deel dit artikel
-

T-Mobile waardeert Orange Breedband op 133 miljoen

T-Mobile Nederland weet nog steeds niet of het de ADSL-divisie van het overgenomen Orange Nederland wil houden. Het interne onderzoek is verlengd. Moederbedrijf Deutsche Telekom lijkt er liever van af te willen.

"Eén van de opties is dat we Orange Breedband aanhouden. Breedband internet is een nieuwe activiteit voor ons, dus we nemen langer dan de eerder aangekondigde 6 maanden om te beslissen om al dan niet te verkopen".

Volgens de woordvoerster van T-Mobile Nederland staan alles opties nog open wat de toekomst van de breedbandtak van Orange betreft.

Vorig jaar nam T-Mobile de vaste en mobiele activiteiten van Orange Nederland over van diens moederbedrijf France Telecom. Het overnamebedrag was 1,3 miljard euro.

Uit de toelichting (download .PDF) op de kwartaalcijfers die Deutsche Telekom vanochtend presenteerde, spreekt echter geen twijfel over het lot van Orange Breedband. Orange staat in de boeken als ‘disposable groups held for sale’, oftewel: te koop.

In een aparte paragraaf schrijven de Duitsers dat Orange Breedband in de boeken onder het kopje ‘Activa’ staat voor 133 miljoen euro.

De woordvoerster van T-Mobile reageert niet op vragen over mogelijke overnamegesprekken voor het betreffende bedrijfsonderdeel.

Het is niet uitgesloten dat Orange Breedband uiteindelijk toch niet van de hand wordt gedaan. T-Mobiles grootste concurrenten KPN en Vodafone bieden ieder reeds een combinatie van mobiel en vast internet aan hun klanten.

T-Mobile Nederland zag zijn klantenbestand in het eerste kwartaal van 2008 met 36.000 groeien tot 5,2 miljoen klanten. De omzet in die periode bedroeg 416 miljoen. De winst voor bijzondere lasten (ebitda) kwam uit op 62 miljoen euro.

Bron foto: jeremiahsreality (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond