Deel dit artikel
-

T-Mobile weigert VoiP via iPhone

T-Mobile staat geen VoiP 3G-verkeer toe via de iPhone. Indigo Networks, het bedrijf achter de dienst Sipgate, heeft van T-Mobile zelfs een waarschuwing kregen. Rivaal Truphone kan vooralsnog alleen via wifi gebruikt worden.

T-Mobile staat het gebruik van VoiP-software op de iPhone niet toe. Het bedrijf achter die onlangs gelanceerde dienst Sipgate (inmiddels uitgerold in Engeland en Duitsland) heeft zelfs een waarschuwing gekregen. Officieel heet het dat de Sipgate een betaversie van zijn software ter beschikking heeft gesteld, terwijl dat niet duidelijk is gecommuniceerd (op de site blijkt van wel). Bovendien is het programma te installeren op gekraakte iPhone versie en ook daar heeft T-Mobile problemen mee. "Het is merkwaardig dat T-Mobile zijn gebruikers voorschrijft hoe ze hun telefoon moeten gebruiken," reageerde Indigo woordvoerder Thila Salmon verontwaardigd.

iPhone gebruikers krijgen bij sipgate 222 minuten gratis spreektijd en kunnen tegen zeer lage kosten bellen. Daarmee wordt T-Mobile volledig gepasseerd en fungeert het bedrijf niet meer dan een drager voor VoiP diensten van derden.

T-Mobile heeft het gebruik van de software via 3G al geblokkeerd. Sinds vrijdag is onder meer ook het programma Truphone – vergelijkbaar met de diensten Fring of Nimbuzz – gratis verkrijgbaar via de App Store van Apple. Sinds 2006 is Truphone al beschikbaar voor de Nokia E- en N-serie. Gesprekken met vaste lijnen (overal ter wereld) kosten 6 dollarcent per minuut en naar een mobiele telefoon bellen kost 15 dollarcent per minuut. Maar bellen over 3G is niet toegestaan, dat kan alleen via wifi.

Volgens T-Mobile Nederland geldt de blokkade vooralsnog niet voor de Nederlandse markt.

Deel dit bericht

7 Reacties

Rob

Nelie AKTIE!

Aldo

T-mobile werkt zo zelf in de hand dat gebruikers work arounds gaan verzinnen. En terecht met de absurde tarieven en dat op een netwerk met een slecht bereik. Ik hoop dat de NMA snel ik actie komt, vooralsnog wacht ik met de aanschaf van een iPhone, voor mij geen T-mobile!! Helaas heeft Apple de fout gemaakt met deze maffia operator in zee te gaan, we worden behandeld als een afvallige provincie van het grote Duitse rijk.

cas

Lijkt mij logisch dat T-Mobile dit verbiedt. Aan VoiP wordt namelijk door T-Mobile geen geld verdient. Hoef je geen bedrijfseconoom voor te zijn om dat in te zien…

Perry mason

Andere smartphone, en eventueel andere provider. En de zaak is opgelost.

Maarten

Telecomaanbieders gaan zo de muziekindustrie achterna: prijs jezelf de markt uit en doe een grote boehoe.

Stefan

Geen handige actie van T-Mobile, in een tijd waarin diensten als televisie/internet/telecom steeds meer samengaan zouden ze juist zaken als VoiP 3G-verkeer moeten omarmen. De angst regeert zoals gebruikelijk. Wacht even.. hoort mijn huidige provider Orange niet ook sinds kort bij T-Mobile? 😉

dc crowley

Maar hoe zit het met Fring. Het kan toch niet dat je een app kan krijgen via de App Store van Apple dat je niet kan gebruiken?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond