Deel dit artikel
-

Taalapp Duolingo naar de beurs

Taalleer-app Duolingo wil naar de beurs en onthulde maandag dat zijn omzet in het eerste kwartaal van dit jaar meer dan is verdubbeld.

Het bedrijf werd voor het laatst gewaardeerd op 2,4 miljard dollar na een financiering van 35 miljoen door Durable Capital Partners en General Atlantic in november.

Duolingo boekte een omzet van 55,4 miljoen in de drie maanden eindigend op 31 maart. De nettoverliezen zijn gestegen naar 13,5 miljoen van 2,2 miljoen een jaar geleden.

Het bedrijf biedt cursussen in 40 talen aan en telt 40 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Er zijn meer mensen die bepaalde talen leren, zoals Iers en Hawaïaans, dan er moedertaalsprekers voor die talen wereldwijd zijn.

Het in Pittsburgh gevestigde bedrijf, dat naar verwachting genoteerd zal worden aan de NASDAQ, werd in 2011 opgericht door twee ingenieurs, Luis von Ahn en Severin Hacker. De medeoprichters kenden elkaar van de Carnegie Mellon University, waar Luis professor was op de afdeling informatica en Severin zijn doctoraatsstudent was.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond