Deel dit artikel
-

Tabletgebruik voor digitale folders ruim verdubbeld

Nederlanders lezen massaal reclamefolders op hun telefoon en tablet. Meer dan drie miljoen consumenten grijpen tot 175 procent vaker naar een mobiele drager om de koopjes van grote retailers te lezen en, soms, kopen.

Het druilerige economische sentiment zorgt ervoor dat consumenten steeds meer op zoek gaan naar koopjes en deals. Nederlands grootste maker van digitale folders, Publitas, ziet grote groeicijfers onder mensen die reclamefolders op hun mobiel en tablet lezen.

“Digitale folders zijn een belangrijk medium aan het worden voor retailers”, zegt Guillermo Sanchez van het Amsterdamse Publitas. Zijn bedrijf verzorgt de digitalisering van folders van grote ketens als METRO Cash & Carry, A.S. Watson Group, en Blokker Holding. “Negentig procent is een kopie van de papieren folder, maar tien procent is digital only. Bijvoorbeeld voor speciale acties of als het geografisch bereik te laag is om als print te verzenden.”

Hij onderzocht het gebruik van folders op mobiele dragers. Uit de cijfers over het derde kwartaal blijkt dat gemiddeld zo’n 700.000 bezoekers, 14 procent van het totaal, maandelijks de folder op een smartphone bekijken. Dit is 160 procent meer dan het jaar ervoor. Voor tablets is de groei nog hoger.

Gemiddeld bekijken 1,1 miljoen bezoekers per maand, 22 procent van het totaal, de folder op een tablet. Dit is een toename van 175 procent op het jaar ervoor.

Meer dan zestig procent van de Nederlandse consumenten leest digitale folders nog via het vaste web, maar dat aantal daalde wel met 26 procent.

Publitas heeft op de digitale foldermarkt een marktaandeel van zestig procent. De Amsterdamse technologie zorgt voor een naadloze en snelle vertaling van de papieren folders naar het digitale domein. “Binnenkort introduceren we een kwartaalmonitor met daarin een bereiksonderzoek. Die laat de ontwikkeling over de tijd heen zien.” Met een marktonderzoeksbureau wordt daar nog een kwalitatieve component aan toegevoegd, die vertelt door wie, hoe en wanneer de folders worden gelezen.

De onderneming is bezig zijn dienst internationaal uit te rollen. Een grote partner daarin is METRO Cash & Carry, dat in tientallen landen actief is.

Deel dit bericht

7 Reacties

Jeroen

Leuk zo’n cijfers, maar je bent toch altijd weer benieuwd hoeveel folders elke bezoeker gemiddeld bekijkt en wat het aantal maandelijkse unieke bezoekers zijn.

Serge

Zeker een groeiende markt, maar ik ben vooral benieuwd naar conversie uit die online folders. Ik denk dat dat nog een stuk beter kan. Een artikel makkelijk delen gaat meestal niet eens.

Robin

Wij hebben enkele maanden geleden een NEE sticker op de brievenbus geplakt i.v.m. dat de folders altijd meteen de papierbak in gingen en zelden gelezen werden. Echter maken we wel graag gebruik van de apps (tablet en smartphone zowel iOS als Android) van Reclamefolder en Folders en dan met name de zoekfunctie door alle folders heen. Helaas werkt dat zoeken nog niet helemaal super. Ik vind de apps echt een uitkomst, echter ontbreken er helaas nog steeds een paar folders en mis je soms korting vouchers van bijv McDonalds.

Arka Der Stepanian

@Jeroen: Gemiddeld bekijkt elke bezoeker zo’n 1 á 2 folders. Het aantal unieke maandelijkse bezoekers in Nederland zijn 3 miljoen.

@Serge: Conversie verschilt per retailer en segment. Retailers kunnen i.i.g. hun folders koppelen aan de webshop om zo hun producten te verkopen. En over het delen van producten vanuit de folder, heb je dat ook zo met onze folders ervaren?

Robin Streng

Leuk om te lezen! Reclamefolder.nl ziet deze trend ook; maandelijks worden er inmiddels maar liefst 16 miljoen folders per maand bekeken op ons folderplatform waarbij de Reclamefolder app voor het overgrote deel hiervoor verantwoordelijk is. Ons bereik is het afgelopen jaar zelfs meer dan verdriedubbeld dus het duidelijk dat consumenten dit medium waarderen.

Barry Verheul

Daarom hebben wij easy4publush bedacht. Een platform om zelf gemakkelijk uw boek, magazine, catalogus en andere PDF publicaties snel digitaal publiceren met uw eigen ePublish APP voor Ipad, IPhone en Android. Eenvoudig aan te vullen met de huidige Multimedia tools als Video, Foto’s, Social Media en Internet links.

Patricia Verbovsek

@Jeroen: Via Jambooty.be kan je je Google analytics statistieken bekijken van aantal bezoekers op de folder, tijd gespendeerd op de folder, aantal pagina’s bezocht,…
@Serge: Als men via Jambooty.be werkt, kan men elke foto of artikel uit de online brochure laten delen via sociale media en/of printen. Ook is het mogelijk om de webshop te koppelen aan de folder en related products te tonen in je online folder

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond