Deel dit artikel
-

Tabletmarkt nog voller met Amazon Kindle

Amazon zet een volgende stap op de Europese markt met de beschikbaarheid van zijn Kindle HD- en Fire-tablets, die vanaf 13 juni in elk geval online te bestellen zijn, ook in de Benelux. Bovendien wordt ook de bijbehorende Appstore voor zeker tweehonderd landen opengesteld.

Europrijzen zijn nog niet bekend, maar de Kindle Fire HD gaat in elk geval 214 dollar kosten voor een 16 GB-versie. Alle tablets hebben WiFi aan boord, maar geen 3G. Als systeemsoftware draait Android, maar die is als zodanig nauwelijks herkenbaar.

Omdat er nog geen Nederlandse winkel is van Amazon moeten de tablets voorlopig op een internationale site worden besteld. Daarbij moeten ook nog invoerrechten worden betaald.

De Kindle HD- en Fire-tablets zijn in de VS gevaarlijke concurrenten gebleken voor Apples iPad en meer nog van de tablets van Samsung. Amazon heeft nooit willen vertellen hoeveel tablets men heeft verkocht, maar schattingen lopen uiteen van zeven tot acht miljoen.

Voor Amazon zit de uitdaging niet in de verkoop van tablets als zodanig, maar dienen zij als platform voor de Amazon winkel. Amazon wil zo muziek en e-books verkopen. De kleinere formaat Kindles was voor Apple reden om de iPad mini uit te brengen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond