Deel dit artikel
-

Tado plant Duitse beursgang

De Europese maker van slimme thermostaten Tado bereidt een beursgang voor die de onderneming waardeert op 450 miljoen euro.

Het bedrijf van de Nederlandse CEO Toon Bouten werkt daartoe samen met een andere organisatie die de beursgang nagenoeg geruisloos moet laten verlopen. Het gaat hier om een zogeheten spac.

GFJ ESG Acquisition staat al aan de beurs in Duitsland genoteerd maar bevat behalve een zak geld van 150 miljoen euro geen concrete activiteiten. Er zal een fusie of omgekeerde overname plaatsvinden die Tado een beursnotering oplevert en de eigenaren van de beurshuls een belang.

De notering is aan de beurs in Frankfurt.

Tado is een Europese variant van Google Nest, ook een maker van slimme thermostaten. Tado komt echter uit Duitsland en is geen onderdeel van een techconcern zelfstandig. CEO Bouten heeft nog niet de gelegenheid genomen om de strategie achter deze stap toe te lichten.

Het Duitse bedrijf, wiens producten in veel Nederlandse winkels liggen en goed gewaardeerd worden, heeft al lange tijd geen update aan zijn portfolio gegeven. Op dat front hult het zich al een tijd in stilzwijgen, maar qua gebruik gaat het met dubbele cijfers vooruit:

Tot de investeerders behoorden tot nu toe instanties als Amazon, E.ON, Total, Siemens en de Europese Investeringsbank.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond