Deel dit artikel
-

Take Two stelt Grand Theft Auto VI uit

Take-Two interactieve stelt zijn verwachtingen voor fiscaal 2025 bij nu het spel Grand Theft Auto VI pas in de herfst van kalender 2025 zal uitkomen. Beleggers reageerden teleurgesteld op het nieuws.

De uitgever van videogames verwacht nu boekingen voor het fiscale 2025 van tussen de 5,55 miljard en 5,65 miljard dollar, een daling ten opzichte van zijn eerdere prognose van 7 miljard.

De boekingen van Take-Two in het vierde kwartaal daalden met 3 procent tot 1,35 miljard dollar. De omzet bleef op 5,35 miljard dollar, en het verlies bedroeg 3,74 miljard.

Take-Two zette vorige maand ongeveer 5 procent van zijn personeel op straat en schrapte verschillende projecten als onderdeel van een kostenreductieplan.

Het bedrijf sloot onlangs de studio’s uit achter Rollerdrome en Kerbal Space Program 2. Roll7 was gevestigd in Londen en werd in 2008 opgericht door Tom Hegarty en Simon Bennett. Roll7 is de studio achter OlliOlli, OlliOlli World en Rollerdrome. Take-Two kocht Roll7 in november 2021 en maakte er een dochteronderneming van Private Division.

Intercept Games was gevestigd in Seattle en verantwoordelijk voor Kerbal Space Program 2, een populaire titel voor vluchtsimulaties. Take-Two richtte Intercept in 2020 op.

Take-Two heeft 40 titels in de planning en met fiscaal 2027.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond