Deel dit artikel
-

Veel afhakers bij Just Eat Takeaway

Just Eat Takeaway verwerkte in het eerste kwartaal 264 miljoen bestellingen, iets minder dan in het tweede coronajaar. De handelsomzet voor alle aangesloten restaurants steeg wereldwijd naar 7,2 miljard euro.

Toch haakten ook veel klanten af, hoger dan normaal, zo meldt het bedrijf in een tussentijdse rapportage. Vanwege corona bestelden veel consumenten maaltijden online, nu eten veel consumenten veel buiten de deur.

Hoewel de groei in het tweede kwartaal van 2022 ‘uitdagend’ zal blijven, zullen belangrijke groeifactoren, zoals de gemiddelde maandelijkse bestelfrequentie en terugkerende consumenten, naar verwachting boven het niveau van vóór de pandemie en zelfs boven het pandemieniveau blijven, meldt JET.

De voorlopige cijfers vermelden niet het aantal bestellingen in Nederland, wel die van Noord Europa: dat waren er 67 miljoen. Met 89 miljoen orders behoort Noord Amerika nu tot de grootste markt. Daar was wel een daling van 6 procent te zien.

Noord Amerika was goed voor een handelsomzet van 2,9 miljard euro en Noord Europa voor 1,9 miljoen. Het VK en Ierland zag een groeio van 2 procent naar 1,6 miljard.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond