Deel dit artikel
-

TakeAway.com winstgevend in 2016

TakeAway.com, het Nederlandse moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, verwacht het jaar 2016 wintsgevend af te sluiten. Oprichter Jitse Groen is terughoudend wat betreft het openen van filialen in nieuwe landen.

Dat zegt Groen tegen de Financial Times in een artikel dat de Europa’s landschap van online besteldiensten voor maaltijden bekijkt. Exacte cijfers over verwachte omzet en winst geeft de ondernemer niet.

In Europa zijn er drie partijen die dingen om het marktleiderschap met sites als Thuisbezorgd.nl: Delivery Hero, JustEat, TakeAway.com. Het beursgenoteerde JustEat meldde in de halfjaarcijfers ook een positief nettoresultaat (PDF).

Delivery Hero haalde afgelopen jaren 1,4 miljard dollar een venture capital op. TakeAway.com was op dat front veel bescheidener met 118 miljoen dollar, waaronder 74 miljoen euro in een ronde anderhalf jaar geleden.

De Nederlandse digitale besteldienst haalt 95 procent van zijn orders uit Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Groen wil vooral investeren in het behouden en uitbreiden van bestaande marktposities en minder in het betreden van nieuwe markten die doorgaans reeds in handen zijn van incumbents.

Foto: Paolo Braiuca (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond