Deel dit artikel
-

Takeaway.com op 30 september naar de beurs

Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl gaat op vrijdag 30 september naar de beurs. De bandbreedte voor de prijs per aandeel ligt tussen de 20,50 en 26,50 euro.

Dat maakte het bedrijf vanochtend bekend. Daarmee komt de marktwaarde te liggen op een bedrag tussen de 904 en 1,1 miljard euro.

Met de beursgang, die onder het symbool TKWY plaatsvindt, beoogt directeur Jitse Groen 175 miljoen euro uit de markt te halen. Dat geld wordt voornamelijk gebruikt om buitenlandse groei te financieren. Concreet: veel tv-reclame maken in Duitsland voor marktaandeel.

De aangeboden aandelen vertegenwoordigen maximaal 38,4 procent van het totaal geplaatste aandelenkapitaal. Groen verkoopt circa vijf procent van zijn aandelen.

Vanochtend is de aanbiedings- en inschrijvingsperiode gestart. Die eindigt op 29 september. Een dag later begint de handel in het aandeel, tenzij een multinational voor die tijd toch bereid is om Takeaway.com te kopen.

De digitale bemiddelaar in bezorgmaaltijden had in 2015 een omzet van 77 miljoen euro en realiseerde voor zijn klanten een bruto handelswaarde van 651 miljoen euro.

Foto: Doctor Popular (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Jonas

Dit gaat nergens over. Een waardering van een miljard voor een bedrijfje dat nog nooit winst gemaakt heeft, ook geen product verkoopt waarvan je zegt “nou nou, daar zit toekomst in”, en bovendien heel veel concurrentie heeft / krijgt omdat het erg laagdrempelig Is om deze dienstverlening te kopiëren. Dit gaat een flop worden als men blijft vasthouden aan deze waardering. Er zit veel te veel lucht in deze onderneming. Ik steek mijn geld per in ieder geval niet in.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond