Deel dit artikel
-

Takeaway.com krijgt PSD2-licentie van DNB

Moederbedrijf Takeaway.com van Thuisbezorgd.nl verwerft een licentie van De Nederlandsche Bank om op te treden als betaalinstelling.

Eerder deze week heeft Takeaway hiertoe een PSD2-licentie ontvangen, zo maakt het bekend. De licentie is toegekend aan dochterbedrijf Takeaway Payments BV en zal ook worden gebruikt in de andere EU-landen waar de maaltijdbezorger opereert.

DNB houdt toezicht op het betaalbedrijf. De nieuwe B.V. moet iedere verandering in aandeelhouderschap melden wanneer die over of onder de twintig, dertig of vijftig procent gaat.

Vanuit de nieuwe entitiet kan Takeaway zelf betalingen gaan verwerken en hoeft daarvoor niet meer aan te kloppen bij een specialistische externe payments provider.

Foto: mayastar (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

Frank

Wat betekent ‘De nieuwe B.V. moet iedere verandering in aandeelhouderschap melden wanneer die over of onder de twintig, dertig of vijftig gaat.’?

Wim

Weer zo’n club waar je als consument min of meer gedwongen gaat worden toegang tot je bankrekening te geven. En net als soortgelijke club laten ze je waarschijnlijk tekenen om hun veel meer rechten te geven als ze eigenlijk nodig hebben. Maar daar let de Nederlandse Bank niet op.

Erwin Boogert

@Frank: mijn fout. Daar ontbreekt het woord ‘procent’

@Wim: uit interesse: betekent dat dat jij hebt gezien hoé Takeaway dit implementeert?

Kees

Takeaway, oftewel Thuisbezorgd.nl, troggelde horeca-ondernemers vroeger 6 procent commissie af op de verkopen. Dat liep later op tot maar liefst 12 procent, nog weer later 13 procent. En als tegenprestatie hoefde hij alleen maar een paar servertjes te laten draaien. Ik weet niet hoeveel het nu is, maar enig vertrouwen in de combinatie Takeaway en bank/geldzaken kan ik onmogelijk hebben. Met het geld van horeca-ondernemers heeft oprichter Jitse Groen zich inmiddels tot miljardair kunnen verrijken en hij heeft een villaatje van ruim 10 miljoen euro gekocht aan de strandboulevard in Noordwijk. En zo’n bedrijf krijgt van DNB een licentie als betaalinstelling?

Bert

@Kees, Thuisbezorgd.nl zorgt ervoor dat deze ondernemers kunnen concurreren met grote namen zoals ny pizza, domino’s etc.
Ik kan me voorstellen dat in de tijden dat het 6% was, het bereik van thuisbezorgd.nl nog lang niet zo groot was als nu.
Zo ver ik weet werken ze zonder contract en kunnen de ondernemers dagelijks hun samenwerking met thuisbezorgd.nl opzeggen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond