Deel dit artikel
-

Italiaanse markt goedkoopst voor mobiel postpaid in West-Europa

Italië is het goedkoopste land voor postpaid-mobiele diensten in West-Europa geworden, na de lancering van Iliad als vierde operator. Nederland behoort gemiddeld nog steeds tot de goedkopere landen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Telecompaper.

De jaarlijkse vergelijking van mobiele prijzen tussen zestien Europese landen door de marktonderzoeker toont ook dat exploitanten in de meeste landen steeds meer data opnemen in hun sim-only postpaid-abonnementen, zonder dat de prijzen fors meestijgen.

Italië bleek het enige land te zijn met lagere prijzen in alle vergelijkingen. Denemarken, Frankrijk, Finland, Nederland, Noorwegen, Zweden en het VK vielen echter wel allemaal binnen het bereik van voornamelijk goedkope landen.

Griekenland, Ierland, Portugal en Spanje zijn meestal dure landen.

In verschillende landen werd de keuze in abonnementen voor consumenten het afgelopen jaar verder beperkt. In Oostenrijk en Italië kunnen consumenten kiezen uit slechts drie reeksen sim-only-abonnementen. In Ierland waren er slechts twee reeksen beschikbaar. Tegelijk blijft het aantal abonnementen met grotere hoeveelheden data toenemen, met meer dan 60 procent nu inclusief minimaal 5 GB, tegenover ongeveer 50 procent vorig jaar.

Foto Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond