Deel dit artikel
-

TalkRadio keert terug als online (podcast)’zender’

TalkRadio krijgt een reïncarnatie en is sinds gisteren de vlag die wappert boven de gelijknamige internetzender. Ook op nieuwe TalkRadio wordt doorlopend gesproken. Niet enkel door luisteraars die inbellen, maar ook via de zee aan podcasts die er worden uitgezonden.

Gisterenmiddag om drie uur ging TalkRadio.nl live, ook weer als praatzender. Dit keer niet via 1395 AM of een kanaal op DAB Radio. Merkeigenaar Tens Media zet in op distributie via internet. Media-initiatiefnemer Arjen van Wifferen spreekt over een online hybride platform.

“TalkRadio biedt een podium voor beginnende en professionele podcast- en radiomakers en wil een kompas zijn voor luisteraars op zoek zijn naar inspirerende gesprekken. Tussen drie en vijf ’s middags en ’s avonds tussen acht en negen zenden we live uit. Luisteraars kunnen inbellen via telefoon, Whatsapp, e-mail en Skype. Ook kunnen ze reageren via de Open Lijn-button op TalkRadio.nl, waarbij zij audioberichten kunnen achterlaten.”

Diverse bekende radio-dj’s zullen een bijdrage leveren aan TalkRadio, waaronder oud-TalkRadio dj Bart de Jongh, voormalig Qmusic en 100% NL-dj Patricia van Liemt. GT Rovers duikt het verleden in en toekomstige Podjocks zullen luisteraars verrassen met bijzondere audiofragmenten. Eva Rookmaker maakt een programma voor ondernemende Nederlanders. Sandra Brandt brengt een ‘Klaagvrije maandag’.

In de uren dat er geen presentoren aan het werk zijn, ligt de aandacht op podcasts. Doorlopend worden er delen van podcasts uitgezonden waarmee de makers hun werk etaleren. Aan het begin of het einde van die demo verwijzen ze naar de bron van het werk, wat podcasters meer publiek moet opleveren. “Als luisteraar weet je niet wat je kunt verwachten. Het is een afwisselende mix. We willen zogeheten Podcast Premières houden”, vertelt Van Wifferen. “Daags voor het verschijnen van een podcast willen wij de première hebben, bijvoorbeeld door een dag eerder uit te zenden.”

Wat de exploitatie betreft denkt hij aan bedrijven die tegen betaling podcasts maken en uitzenden.

Het oorspronkelijke TalkRadio verdween twintig jaar geleden uit de ether omdat deze opging in het toen nieuwe Business Nieuws Radio.

Foto: Boris Thaser (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond