Deel dit artikel
-

Talpa als accelerator voor podcasts

Talpa Network heeft uit vier ideeën voor podcasts uitgekozen uit zo’n tweehonderd inzendingen voor The Cast. Dat is een formule waarmee het mediabedrijf zich de rol van accelerator aanmeet om de nieuwelingen groot te maken.

Gisteren maakte Talpa bekend welke podcastmakers het komende maanden gaat helpen om hun concept uit te bouwen tot een mediaproduct: een podcast. De selectie bestaat uit: ‘De Groundhoppers’, ‘De H van Hetero’, ‘Troostgerechten’ en ‘Waarom lach je?!’. Zij zonden hun idee afgelopen zomer al in.

Het nieuwe mediaproduct wordt ontwikkeld door de Talpa-kant van het fusiebedrijf met RTL Nederland. Dat belooft dat “met geld, distributie, kennis en kracht ervoor [wordt] gezorgd dat deze verhalen gerealiseerd en gehoord worden door heel Nederland.” Distributie verloopt via de betrekkelijk onbekende Talpa-telg Juke en Spotify.

Het is niet bekend of en hoe The Cast naar het brede publiek toe vorm krijgt. Van een apart tv- of radioprogramma lijkt geen sprake, van een overkoepelende podcast evenmin.

De podcasts omschrijft Talpa Network in een persbericht als volgt:

‘De Groundhoppers’: Een podcast van Kevin Kraan en Metin Karatas, twee vrienden die op zoek gaan naar de verhalen achter vergeten voetbalclubs. Clubs die ooit héél groot waren en een roemruchtige historie hebben, maar in de vergetelheid van het hedendaags voetbal terecht zijn gekomen. Wat is er precies gebeurd? En hoe gaat het nu met de clubs?

‘De H van Hetero’: Een podcast van Luuk Dresen en Solange Dekker, een hetero cisman en een transvrouw uit de LHBTIQA+ gemeenschap die in gesprek gaan met als doel verbintenis tussen de communities te creëren en de afstand te verkleinen. Elke aflevering wordt een nieuwe letter besproken en een gast uitgenodigd die deze letter vertegenwoordigd.

‘Troostgerechten’: Een podcast van Lonneke Bijman die de keuken in gaat met mensen die moedig genoeg zijn levensingrijpende gebeurtenissen te delen. Samen maken zij het ultieme comfortfood-gerecht van de gast, praten ze over een periode in het leven waarin deze troost extra hard nodig was én eten ze het troostgerecht op.

‘Waarom lach je?!’: Een podcast van Annemijn van Hilten over haar zoektocht naar humor. Wat is typisch Nederlandse humor? Mag je nog steeds overal grappen over maken? Wat en wie beïnvloedt onze humor? En waarom hebben we humor nodig in ons leven? Van voetbalhumor, meelachen met cabaretiers tot grappen over corona: alles komt voorbij.

Foto: Susan Jane Golding (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond