Deel dit artikel
-

Talpa: Naam John de Mol misbruikt bij oplichting

Talpa waarschuwt voor bitcoinadvertenties op Facebook waarin de naam en de beeltenis van John de Mol worden misbruikt. Wie op de advertentie klikt komt in een omgeving waar ook de naam van zoon Johnny de Mol opduikt.

John de Mol en Johnny de Mol nemen beiden met klem afstand van de inhoud van deze advertenties, zo laat Talpa weten. ‘Zij hebben op geen enkele manier te maken met de partijen die achter de advertentie zitten. De inhoud van de advertentie en van het artikel waar die naartoe leidt is volledig vals en misleidend.’

Het is opmerkelijk dat Talpa deze waarschuwing naar buiten brengt, maar De Mol wil voorkomen dat mensen geld kwijtraken en ‘mij straks vragen waarom ik niet heb gewaarschuwd voor deze vorm van misleiding’.

Het gaat om een product dat Bitcoin Profit heet. De genoemde software bestaat niet en het bedrijf houdt mensen absurde winsten voor.

Inmiddels heeft Facebook de advertentie verwijderd, maar hij kan in een andere vorm of van een andere afzender opnieuw opduiken. Talpa vraagt mensen die dergelijke advertenties tegenkomen om ze te rapporteren aan Facebook.

Mediapartijen blokkeren en verwijderen de advertenties, maar het blijft oplichters lukken om advertenties geplaatst te krijgen. Talpa stelt: ‘Het wordt tijd dat de politiek zich buigt over deze ongewenste ontwikkeling en regels stelt om het verschijnen van dit soort misleidende uitingen uit te bannen.’

Deel dit bericht

1 Reactie

Mieke

Deze advertentie draait al heel lang bij facebook. Complete waanzin dat facebook de ad nu pas heeft verwijderd.

Het draait bij facebook alleen maar om zoveel mogelijk geld verkrijgen uit ads, de rest interesseert ze helemaal 0,0.

Klikbots zijn ze ook een kei in. Zonder dat gebruikers van de facebook app het weten wordt in de achtergrond op facebook ads geklikt, tenminste de link wordt aangeroepen zodat geld uit de zak van adverteerders wordt geklopt. Dat levert bezoektijden van 10 sec op en nooit meer dan 1 actie (klik op een link maar nooit doorkliks of sales/leads).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond