Deel dit artikel
-

Talpa Network en RTL doen nieuw voorstel over fusie

Talpa Network en RTL hebben de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een plan voorgelegd om de voorgenomen fusie toch door te kunnen laten gaan. De toezichthouder heeft daarover nog altijd geen besluit genomen.

‘In deze procedure hebben de partijen remedies aangeboden, oplossingen voor problemen die wij zien bij het eventueel voltrekken van deze fusie. Die beoordelen we op dit moment en een onderdeel van die beoordeling is een markttest. Wij vragen aan verschillende marktpartijen wat zij vinden van deze oplossing. Het is nog geen oordeel van ons’, aldus een woordvoerder van de ACM tegenover het AD.

Al in juni 2021 kondigden RTL en Talpa aan samen verder te willen. De beide organisaties willen zi de concurrentie aangaan met Netflix, Amazon Prime Video en Viaplay. Het is de bedoeling dat RTL Nederland 70 procent van de aandelen zou krijgen, Talpa 30 procent.

De fusie stuit op grote bezwaren van onder meer de Bond voor Adverteerders. Wanneer de fusie wordt goedgekeurd ontstaat een machtige speler die de reclameprijzen naar zijn hand kan zetten.

In september vorig jaar ging de voorgenomen fusie tussen de televisiegroepen Groupe TF1 en Groupe M6 in Frankrijk niet door. Zij kregen van de Franse mededingingsautoriteit (l’Autorité de la Concurrence) geen toestemming.

De adverteerders krijgen het voorstel nu ook onder ogen, maar moeten dan een geheimhoudingsovereenkomst tekenen. Het houdt wel in dat een besluit nog langer op zich laat wachten.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond