Deel dit artikel
-

Talpa verkoopt ANP aan investeerder

Het ANP had Talpa Network aan een kloon van NU.nl moeten helpen, maar dat plan kreeg nooit gestalte. Het mediabedrijf stelt zijn koers bij en doet het persbureau van de hand. Koper is investeerder Chris Oomen.

Het mediabedrijf van John de Mol maakte zojuist bekend persbureau ANP te verkopen aan de man die handelshuis Optiver oprichtte, tot 2019 bestuursvoorzitter van verzekeraar DSW was maar geen ziekenhuizen kocht, Chris Oomen.

De investeerder wil het persbureau voor de lange termijn continuïteit te bieden. “Het ANP is onderdeel van het Nederlands maatschappelijk erfgoed. Het persbureau voorziet ons land sinds 1934 van een onafhankelijke journalistieke feitenbasis en heeft daarmee een belangrijke maatschappelijke taak. Het ANP is financieel gezond en is er een groeistrategie voor de komende jaren.”

Talpa Network kocht ANP in 2018 voor dertig miljoen euro. Het is niet bekend wat het mediabedrijf er voor krijgt. De kennis en vaardigheden van het persbureau moest de basis vormen voor een nieuw te vormen online gericht nieuwsuitgever. Deze concurrent van NU.nl moest veel bezoekers trekken, wat Talpa de gelegenheid zou geven profielen van bezoekers op te bouwen voor reclamedoeleinden. Deze multimediale kant van het tv-bedrijf werd nooit de concurrent van Facebook en Google waar men van droomde.

Jacques Kuyf blijft lid van de Raad van Commissarissen in de rol van voorzitter. De nieuwe aandeelhouder draagt twee nieuwe commissarissen voor.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond