Deel dit artikel
-

Talpa verkoopt Gids.tv en Weer.nl

Talpa heeft zijn online diensten Gids.tv en Weer.nl verkocht aan Kompas Publishing. Gids.tv is zoals de naam al aangeeft een tv gids. Op Weer.nl vind je het weer op zowel landelijk als lokaal niveau. De site heeft veel bekendheid en is jaren gebruikt als bron voor het weerbericht in onder andere Hart van Nederland en door verschillende radiostations.

Met de overname zet Kompas Publishing in op verdere uitbreiding van haar portfolio. TV- en weer content wordt al veel geconsumeerd op bijvoorbeeld Startpagina.nl en ook met televisiezender ONS en Fietsnetwerk zijn er mogelijkheden voor verdere integraties.

De werknemers van Gids.tv gaan over naar het kantoor van Kompas Publishing in Haarlem.

Voor Talpa Network is weersinformatie een belangrijk onderdeel van het aanbod op radio en tv. Een eigen merk en bijbehorende site zijn hiervoor echter niet noodzakelijk.

Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Deel dit bericht

1 Reactie

Frans Smit

Al enkele dagen wordt de website van Weer.nl niet vernieuwd. Heeft dat met de verkoop aan Kompas Publishing te maken? Weer.nl vond ik een prima site op het gebied van weer en klimaat, met regelmatig interessante achtergrondverhalen onder de kop “nieuws”. Hoe gaat het nu verder met die site? Is die opeens opgedoekt of verschijnt die onder een andere naam?

Vriendelijke groet: Frans Smit

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond